Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Brillen vergoeding door de zorgverzekering

brillen vergoedingDraag jij een bril of moet je eigenlijk een bril dragen? Dan kan je dit vergoed krijgen door je zorgverzekeraar. De basisverzekering vergoed geen bril met uitzondering van medische noodzaak. Veel zorgverzekeraars hebben daarom een aanvullende verzekering met een vergoeding voor brillen of contactlenzen. Hoeveel jij vergoed krijgt, hangt af van jouw soort aanvullende zorgverzekering.

Wat vergoed de zorgverzekeraar voor een bril?

Een bril wordt niet door de basisverzekering vergoed tenzij er sprake is van bepaalde medische indicaties. Een vergoeding voor een bril die jij zelf bij de opticien koopt, krijg je alleen uit aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Hoeveel jij precies vergoed krijgt, is afhankelijk van de dekking. Meestal geldt hoe uitgebreider jouw aanvullende zorgverzekering, hoe groter het bedrag dat vergoed wordt. De meeste zorgverzekeraars hanteren een maximum bedrag aan brillen vergoeding. Dit bedrag kan je eens per twee of drie jaar gebruiken. De vergoedingen variëren tussen de 25 euro eens per 3 jaar tot 750 euro eens per 2 jaar. Op jouw polisblad kan je terugvinden hoeveel jij dit jaar vergoed krijgt van de zorgverzekeraar voor een bril.

Wel of geen aanvullende verzekering afsluiten voor een bril?

Wil jij graag je bril vergoed krijgen, maar heb je op dit moment geen aanvullende verzekering die een brillen vergoeding aanbiedt? Dan kan je aan het einde van dit jaar de zorgverzekering wijzigen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wil je alleen een aanvullende zorgverzekering voor de vergoeding van een bril, dan is het waarschijnlijk verstandiger om dit niet te doen. Vaak is de premie die je betaalt voor de aanvullende zorgverzekering over een periode van drie jaar, vele malen hoger dan de vergoeding die je krijgt voor je bril. Het kan dan voordeliger zijn om de bril uit eigen zak te betalen. Heb jij een aanvullende zorgverzekering nodig voor andere medische zorg, dan kan je bij het vergelijken van de zorgverzekeringen aangeven dat je ook een vergoeding wilt voor een bril. Zorgverzekeraars werken vaak met aanvullende pakketten waar dan de vergoeding voor een bril bij zit inbegrepen. Vanaf half november kan je de huidige zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders om zo de goedkoopste zorgverzekering te vinden die het beste bij je past. Kom je er zelf niet helemaal uit of je wel of geen brillen vergoeding moet selecteren, dan kan je telefonisch contact met ons opnemen. Het serviceteam van ZorgKiezer.nl helpt je graag met het vergelijken en overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344