Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De Diane 35 pil: hoe zit het nu met vergoeding en bijwerkingen?

Er is de laatste tijd het nodige te doen over de Diane 35 pil. De Diane 35 pil is een pil die aan vrouwen wordt voorgeschreven die last hebben van acne. De pil is ook een anticonceptiemiddel. In de media zijn er de afgelopen dagen een aantal verhalen opgedoken over mogelijke sterfgevallen als gevolg van het slikken van Diane-35 pil. Hoe zit het met de vergoeding voor de Diane 35 pil voor de zorgverzekering?

diane35

Er zijn in Nederland mogelijk 13 vrouwen overleden die de Diane 35 pil gebruikten. De vrouwen die overleden, waren zeer jong en overleden aan trombose of een longembolie. Het staat nog niet vast of het overlijden van deze vrouwen ook daadwerkelijk kwam omdat zij deze pil gebruikten.

Nog niet van de markt

De minister heeft aangegeven de pil nog niet van de markt te willen halen. Eerst wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de sterfgevallen en of deze een direct gevolg zijn van het slikken van de pil. Daarnaast wil ze in gesprek met artsen over het voorschrijfgedrag van de Diane 35 pil. De minster wil de pil niet van de markt halen totdat de uitslag hiervan bekend is. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft huisartsen geadviseerd om de Diane 35 pil voorlopig niet meer voor te schrijven.

Overstappen naar andere anticonceptiepil

Anticonceptiepillen worden al langere tijd niet meer vergoed door de zorgverzekeraar in de basisverzekering voor vrouwen boven de 21 jaar. De Diane 35 pil daarentegen wel. Deze wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Mocht je dus willen overstappen naar een andere anticonceptiepil, informeer dan eerst goed bij je verzekeraar of deze pil wel vergoed wordt.

Vergoeding anticonceptie

Ben je jonger dan 21 jaar dan kun je de kosten van de anticonceptiepil terugvragen van je zorgverzekeraar. Voor vrouwen tot 21 jaar worden de kosten namelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Vrouwen van 21 jaar en ouder zullen zich aanvullend moeten verzekeren om de kosten voor de anticonceptiepil vergoed te krijgen. In ons uitgebreide vergoedingenoverzicht kun je zien welke zorgverzekeraar welke anticonceptiemiddelen vergoedt.

Vragen? Mail ons op info@zorgkiezer.nl of bel 020-2611600. We helpen je graag.

Reactie op “De Diane 35 pil: hoe zit het nu met vergoeding en bijwerkingen?

 1. Vandaag gebeld met huisarts(lees assistente!) ivm recept Diane 35.
  Wordt ik gebeld door apotheek dat ik deze zelf moet betalen!?!?
  Vreemd, want op 3 februari 2013 is deze nog wel vergoed door FBTO.
  FBTO gebeld en als antwoord kreeg ik:
  “Wanneer u de Diane 35 vergoed wil hebben dient u de module gezinsplanning aan te zetten!”
  Nou, euhm…mijn kinderen worden 18 en 20, ben gesteriliseerd met de geboorte van de jongste(keizersnede!) en ik heb de Diane 35 al bijna 18 jaar als medicatie bij een huidaandoening!
  Lijkt me dat ik geen gezinsplanning meer nodig hebt…
  “De vergoeding is helaas gestopt mits u de module gezinsplanning neemt…”
  Vaag…
  Ik kan wel de nepvariant krijgen maar daar wordt ik ziek van(hoofdpijn en buikpijn!).
  Kortom, ik kan wel maandelijks mezelf aan deze ziekte laten opereren maar volgens mij is vergoeding van de Diane 35 een goedkoper alternatief!
  Module gezinsplanning kost €13,36 per maand en Diane 35 kost €15,36 per 3 maanden!
  Stress is ook niet echt bevordelijk voor Hydradenitis patiënten en zonder de Diane 35 voor mij persoonlijk ondraaglijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344