Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat is het Geneesmiddelenvergoedingssysteem?

Het Geneesmiddelenvergoedingssysteem, ook wel GVS genoemd, maakt onderdeel uit van de aansprakenregeling van de Zorgverzekeringswet. In het GVS is een groot aantal geneesmiddelen vastgelegd. De overheid bepaalt met welke medicijnen deze worden aangevuld. Er zijn medicijnen die niet te vinden zijn in het GVS. Deze geneesmiddelen zullen alleen vergoed worden in speciale omstandigheden. Veel van deze medicijnen zijn wel degelijk verkrijgbaar in Nederland.

gvs

Registratienummers

Elk medicijn op de lijst is voorzien van een uniek registratienummer. Er zijn drie categorieën registratienummers: EU, RVG en RVH. Het EU-nummer staat, vanzelfsprekend, voor Europees geregistreerde medicatie. Het RGV-nummer is voor medicijnen die nationaal geregistreerd staan, ten slotte staat de RVG voor homeopathische medicatie. De nummers zijn af te lezen van de verpakking van het medicijn.

 

Ongeregistreerde medicijnen

Medicijnen die niet in het geneesmiddelenvergoedingssysteem staan worden niet door de basisverzekering vergoed. Wel zijn er drie bijzondere voorwaarden waardoor dit wel zou gebeuren. Als eerst zou je een patiënt kunnen zijn met een ziekte die minder dan 1 op de 150.000 Nederlanders treft. Ook wordt het medicijn geaccepteerd wanneer de werking wetenschappelijk onderbouwd is. Ten slotte is er de mogelijkheid dat er voor een specifieke ziekte geen behandeling is in Nederland. Een ongeregistreerd medicijn kan hierbij de enige uitweg zijn.

 

Zorgverzekering

Doorgaans worden alle medicijnen die je van je huisarts voorgeschreven krijgt vergoed. Wat wel een nadeel kan zijn is dat zorgverzekeraars zelf mogen bepalen welke medicatie van de GVZ-lijst zij vergoeden. Het zou kunnen dat je aanspraak moet doen op het eigen risico, omdat jouw zorgverzekeraar heeft besloten dat hij alleen de goedkoopste variant van een bepaald medicijn vergoed. Omdat apotheken medicatie inkopen via verschillende fabrikanten, ontstaat er een groot onderling prijsverschil. Je doet er dus goed aan om een zorgvergelijker te gebruiken.

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Op Zorgkiezer.nl vind je de beste prijs-kwaliteitsverhouding die bij jou past. In de loop van november moeten alle zorgverzekeraars hun nieuwe premie vrijgeven. In november en december is er weer de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344