Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Onbeperkte fysiotherapie; Wordt het vergoed in 2015?

Met ingang van 2015 zal het lastiger worden om een zorgverzekering te vinden waarbij je fysiotherapie onbeperkt wordt vergoed. Komend jaar valt nog bij tien verzekeraars een aanvullend pakket af te sluiten waarbij dit nog kan. Dit jaar waren dit er nog twaalf. Daar komt nog bovenop dat er in de meeste gevallen een medische selectie bij komt kijken.

fysio

Aanvullende premie

De aanvullende premie zal in 2015 stijgen tot zo’n € 20 per maand. Bij de premies die wel dalen is de dekking aanpast naar 36 en 40 behandelingen. Zilveren Kruis is de enige onder de grote zorgverzekeraars die een pakket biedt met uitgebreide fysiodekking. Medische selectie is echter niet van toepassing op dit pakket. Let overigens wel: De premie bij Zilveren Kruis zou hoger uit kunnen vallen dan getoond wordt in het overzicht. De verzekeraar werkt namelijk met een leeftijdsafhankelijke premie; Hoe ouder je bent, hoe meer zal moeten betalen.

 

Medische selectie

In de wet staat vastgelegd dat verzekerden niet geweigerd mogen worden op leeftijd of gezondheid. Voor aanvullende verzekeringen geldt dit niet. Hierom hanteren sommige zorgverzekeraars een medische selectie. Vooral als het gaat om pakketten met uitgebreide dekking, zoals voor fysiotherapie, komt deze selectie snel om het hoekje kijken.

 

Vergoed door de basisverzekering?

De mogelijkheid om onbeperkte dekking voor fysiotherapie vergoed te krijgen is mogelijk. Hiervoor dien je wel een aandoening te hebben die vermeld staat op de lijst van “chronische aandoeningen”. De eerste behandelingen betaal je dan uit eigen portemonnee. Vanaf de 21ste wordt het vergoed vanuit je zorgverzekeraar, onder de voorwaarde dat het eigen risico ook volledig is ingezet.

 

OVERSTAPPEN?

Nu alle premies bekend zijn kan men de huidige zorgverzekering vergelijken met anderen. Onder andere organisaties als ACM, Nza en de NPCF raden verzekerden aan om de huidige verzekeraar goed onder de loep te nemen. De premieverschillen zijn dit jaar groter dan ooit, hierdoor kan er makkelijk € 80 worden bespaard bij overstappen. Ga naar ZorgKiezer.nl en zie makkelijk wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is!

Reactie op “Onbeperkte fysiotherapie; Wordt het vergoed in 2015?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344