Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vergoeding ADHD medicijnen en de zorgverzekering

ADHD medicijnenEr zijn verschillende ADHD medicijnen op de markt, want niet iedereen krijgt dezelfde medicijnen voorgeschreven. Toch worden niet alle ADHD medicijnen vergoed door de basisverzekering. Methylfenidaat, beter bekend van het merk Ritalin, is het enige ADHD medicijn dat volledig door de basisverzekering vergoed wordt. Overige middelen zoals Concerta, Stratera en Medikinet worden niet volledig vergoed. Voor deze medicijnen moet een eigen bijdrage betaald worden.

Welke aanvullende zorgverzekeringen zijn er?

Voor Ritalin wordt wel het eigen risico aangesproken, omdat dit vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Voor de overige ADHD medicijnen is het mogelijk om je voor de eigen bijdrage aanvullend te verzekeren, zodat je de kosten niet zelf hoeft te betalen. Niet alle zorgverzekeraars bieden dit echter aan. Een overzicht van welke zorgverzekeraars een aanvullende verzekering hebben voor de vergoeding van ADHD medicijnen kan je in ons vergoedingenoverzicht terug vinden. De vergoeding begint bij 50 euro per jaar voor de eigen bijdrage.

Op tijd overstappen van zorgverzekering

De vergoeding van ADHD medicijnen loopt flink uit een. Slechts een handjevol verzekeraars biedt een volledige vergoeding aan. Niet iedereen heeft evenveel vergoeding nodig, daarom is het verstandig om uit te rekenen hoe hoog de kosten zijn voor een jaar en aan de hand van dit bedrag een zorgverzekering te selecteren. Gebruik je ADHD medicijnen of ga je dit doen, maar heb je geen aanvullende verzekering? Dan kan je aan het einde van het jaar, vanaf half november, de zorgverzekering wijzigen of overstappen van zorgverzekeraar. Bij zeer uitgebreide aanvullende verzekeringen is er vaak sprake van een acceptatieprocedure, dit verschilt per verzekeraar. Houd er rekening mee dat een zorgverzekeraar niet verplicht is om je te accepteren voor een aanvullende verzekering. Wacht dan ook niet te lang met het vergelijken van de zorgverzekering en het overstappen.

Laatste update op 18 augustus 2015 – 16:08 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344