Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vergoeding hooikoorts 2019, hoe werkt dat?

Vergoeding hooikoorts 2018

Hooikoorts is een terugkerend probleem voor veel mensen. Elk jaar breekt een periode aan waarbij de hoeveelheid pollen in de lucht zorgt voor vervelende klachten. De vergoeding hooikoorts wordt in sommige situaties vanuit de zorgverzekering gedekt. Als je er met middeltjes van de drogist niet uitkomt, kan je ook via de huisarts geholpen worden of zelfs naar een specialist.

Vergoeding hooikoorts

Vergoeding hooikoorts via de huisarts

Als je denkt dat je last hebt van hooikoortsklachten, kan je altijd even contact opnemen met je huisarts. Hier hoef je niet voor te betalen. De huisarts kan je helpen door medicatie voor te schrijven die je via de apotheek kan ophalen. Deze middelen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dat betekent dat je geen aanvullend pakket nodig hebt, maar wel dat je eigen risico moet betalen. De vergoeding hooikoorts die in 2019 geldt, is voor medicijnen zoals antihistaminica, cromoglicinezuur of corticosteroïden.

Vergoeding hooikoortsmiddelen van de drogist

Vergoeding van hooikoortsmiddelen die je zelf bij de drogist koopt, worden in sommige gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heb je een aanvullend pakket in 2019, bekijk dan je voorwaarden of neem contact op om na te gaan of je deze zelfzorggeneesmiddelen vergoed krijgt. Vaak zijn de medicijnen via de drogist niet duur. Als je daarmee uit de voeten kan, is het afsluiten van een aanvullende verzekering voor een vergoeding bij hooikoorts niet altijd nodig.

Vergoeding van behandelingen bij een specialist

Als je medicatie gebruikt, maar die hebben niet het gewenste effect. Dan kan je ook worden doorverwezen naar een allergoloog. Dat is een specialist op het gebied van allergische reacties. Behandelingen bij de allergoloog worden vaak vergoed, maar het is aan te raden om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te bekijken of jouw behandeling ook volledig wordt vergoed. Er kan namelijk ook sprake zijn van een eigen bijdrage die je zelf moet betalen, maar daar zou je eventueel een aanvullende verzekering voor kunnen afsluiten bij de volgende overstapperiode van de zorgverzekering 2019.

Wat is hooikoorts

Hooikoorts is eenvoudig uitgelegd een allergische reactie op stuifmeel (pollen) die door de lucht zweven. Met name in het voorjaar als het weer wat warmer wordt, komt dit het meeste voor. Mensen die allergisch zijn voor deze pollen kunnen verschillende klachten hebben zoals:

  • Jeukende, rode of branderige ogen
  • Een jeukende neus, verstopte neus of loopneus
  • Hoofdpijn
  • Niezen
  • Vermoeidheid
  • Last van je keel
  • Verstopte holtes

Last hebben van je neus of bijholtes hoeft trouwens niet altijd hooikoorts te zijn. In het voorjaar kan je ook last krijgen van een gewone verkoudheid met vergelijkbare symptomen. In de meeste gevallen weet je al op jongere leeftijd dat je last hebt van hooikoorts.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344