Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vergoeding voor een bovenooglidcorrectie door de zorgverzekering

Laatste update op 25 oktober 2015 – 01:46 door .

BovenooglidcorrectieEen bovenooglidcorrectie wordt bijna nooit vergoed door de basisverzekering. Alleen als er sprake is van een aangeboren afwijking of een (aangeboren) chronische aandoening zal de basisverzekering dit vergoeden. Heb jij last van je bovenooglid en wil je hier graag een correctie voor laten uitvoeren, dan kan je dit in een aantal gevallen vergoed krijgen door een aanvullende zorgverzekering.

Je krijgt een bovenooglidcorrectie niet zomaar door de aanvullende zorgverzekering vergoed. Zorgverzekeraars hanteren verschillende criteria waar je aan moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat het ooglid de halve pupil bedekt. Er moet ook altijd vooraf toestemming worden gevraagd bij de zorgverzekeraar. Neem daarom altijd eerst contact op met je zorgverzekeraar om te achterhalen of je in aanmerking komt voor een vergoeding van een bovenooglidcorrectie.

Geldt er eigen risico voor een ooglidcorrectie?

Krijg jij de bovenooglidcorrectie vergoed door de basisverzekering, dan zal je hiervoor het eigen risico moeten gebruiken. In 2014 moet je de eerste 360 euro zelf betalen. Wordt jouw bovenooglidcorrectie vergoed door de aanvullende zorgverzekering, dan betaal je hier geen eigen risico voor. Wil je graag een bovenooglidcorrectie laten doen, dan kan je op je polisblad terugvinden of je hier nu een vergoeding voor krijgt. Heb je nu geen aanvullende zorgverzekering, dan kan je aan het einde van het kalenderjaar de zorgverzekering wijzigen of overstappen naar een andere aanbieder. Vanaf half november zijn alle nieuwe pakketten van de zorgverzekeraars bekend voor het nieuwe jaar. Je kan dan de huidige zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeraars. Zo vind je de goedkoopste zorgverzekering die het beste past bij jouw wensen. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan kan je ook contact opnemen met ZorgKiezer.nl. Het serviceteam helpt jou graag bij het vergelijken en overstappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344