Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat is de vergoeding voor acnetherapie?

Laatste update op 20 januari 2017 – 16:42 door .

Acnetherapie is een behandeling die gebruikt wordt bij verschillende huidproblemen. Hierbij kan je denken aan mee-eters, puistjes en oneffenheden van de huid die gepaard gaan met acne. Acnetherapie wordt niet vergoed door de basisverzekering, maar een aantal verzekeraars biedt wel een vergoeding via een aanvullende verzekering.

Wat krijg je vergoed?

Als je alleen een basisverzekering hebt, dan zal je acnetherapie zelf moeten betalen. Dit geldt in principe voor alle huidtherapieën, met uitzondering van psoriasis UVB lichttherapie. Heb je dit jaar een aanvullende zorgverzekering afgesloten, dan kan het zijn dat je een deel vergoed krijgt voor acnetherapie. Hoeveel je vergoed krijgt is afhankelijk van welke zorgverzekeraar je hebt gekozen en hoe uitgebreid het pakket is. Je kan de vergoedingen van jouw zorgverzekering terugvinden op je polisblad of door in te loggen op je persoonlijke account.

Vergoeding acnetherapie via aanvullende verzekering

De vergoeding voor acnetherapie loopt uiteen van 50 euro tot een 100 procent vergoeding van de kosten. Sommige zorgverzekeraars hanteren aanvullende eisen voor de vergoeding van acnetherapie. Het gaat dan meestal om een maximum leeftijd waarmee iemand in aanmerking kan komen voor de vergoeding. Ben je van plan om een acnebehandeling te ondergaan, maar heb je nu geen aanvullende verzekering? Je kan eens per jaar overstappen van zorgverzekering of de huidige zorgverzekering wijzigen. Dit kan vanaf half november tot het einde van het jaar. Elk jaar veranderen de vergoedingen van de zorgverzekeringen. Het is daarom raadzaam elk jaar opnieuw te bekijken of de huidige zorgverzekering nog het meest geschikt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344