Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Welke ADHD medicatie wordt gedekt?

Kampt je gezin met ADHD, of heb je het zelf? Waarschijnlijk is het verstandig hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Je maakt namelijk hoogstwaarschijnlijk veel kosten voor de behandeling van ADHD.

 ritalin

Welke kosten komen er kijken bij ADHD?

ADHD gaat vaak gepaard met hoge medicijnkosten, ondersteuning en nodige therapieën. Hier komen vaak hoge kosten bij kijken, denk aan remedial teaching of een noodzaak voor psychologische hulp. Als je gebruik maakt van relatief dure medicijnen als Concerta, Strattera, Sifrol of Ritalin is het prettig om hier zo goed mogelijk voor verzekerd te zijn. Helaas vergoed de basisverzekering de kosten voor deze medicijnen slechts gedeeltelijk, de rest zal uit eigen zak betaald moeten worden. Dit noemt men ook wel eigen bijdrage.

 

Eigen bijdrage

Alleen voor Ritalin is geen eigen bijdrage nodig. Dit medicijn wordt vaak standaard voorgeschreven bij ADHD. Bij andere, duurdere medicatie waarvan het effect langer duurt geldt wél een eigen bijdrage. Dit zijn medicijnen als Concerta, Straterra, Equasym en Medikinet. De eigen bijdrage komt dan neer op het prijsverschil tussen Ritalin en het duurdere medicijn. Mits je een aanvullende verzekering afsluit dien je dit bedrag zelf te bekostigen.

 

Selectie

Als je een aanvullende verzekering af wil sluiten geldt er soms een acceptatieproces, ook wel een ‘medische selectie’. De betreffende zorgverzekeraar zal je een aantal vragen stellen die te maken hebben met jou, je gezinssituatie en diens zorgbehoeftes. Op basis van de antwoorden die je geeft kan de zorgverzekeraar je wel of niet accepteren. Je doet er goed aan van tevoren te informeren naar de procedure en de medische selectie. Zo weet je waar jouw kansen liggen om geaccepteerd te worden voor een bepaalde aanvullende verzekering.

 

Persoonsgebonden budget

Wanneer een kind een ernstige vorm van ADHD heeft kunnen ouders aanspraak maken op een persoonlijk budget. Dit geldt met name als het gaat om bovengemiddelde gedrags- en psychosomatische complicaties. De AWBZ verstrekt dan een aanvullend budget waarmee de ouders zelfstandig extra zorg kunnen inkopen.

Laatste update op 11 november 2014 – 12:29 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344