Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wordt astma medicatie vergoed?

Laatste update op 3 mei 2016 – 03:58 door .

Goede zorg is cruciaal voor mensen die lijden onder astma of andere vergelijkbare longziektes. Welke zorg wordt er eigenlijk gedekt door de zorgverzekering?

astma

 

 

 

Voorkeursbeleid

De meeste medicijnen voor astma worden volledig gedekt vanuit de basisverzekering. Bij elke zorgverzekeraar kan het medicijnbeleid echter verschillen. Vaak maken zij gebruik van een voorkeursbeleid. Het voorkeursbeleid, of preferentiebeleid, betekent dat de zorgverzekeraar alleen het medicijn zal vergoeden die het minst kost. De essentie van het medicijn is hetzelfde, maar de hulpstoffen of de verpakking kan verschillen.

Waar je verzekerd bent is bekend bij de apotheek, zo weet deze welk medicijn je voorgeschreven dient te krijgen. Geef je toch de voorkeur aan een ander medicijnmerk, dan komt er vaak een eigen bijdrage bij kijken. De zorgverzekeraar zal namelijk niet alles vergoeden. Je kan jezelf aanvullend verzekeren hiervoor, zo kun je ervoor zorgen dat de rest van je rekening wél wordt vergoed.

 

Alternatieve geneeswijzen

Als je lijdt aan astma zou je veel kunnen hebben aan alternatieve geneeswijzen als acupunctuur, chiropractie en homeopathie. Deze zitten helaas niet in het basispakket. Hierom wordt je aangewezen op verzekeraar die een aanvullende verzekering hiervoor aanbieden.

 

Stoppen met roken

Voor mensen die lijden onder astma of andere longaandoeningen is het nog gevaarlijk om te roken dan gemiddeld. In de basisverzekering zit een vergoeding inbegrepen voor het stoppen-met-roken programma. Deze zal wel bekostigd moeten worden door het eigen risico.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344