Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wordt dieetadvies vergoed?

dieetadviesJa, de basisverzekering vergoed het advies gegeven door een diëtist. Voorwaarde voor een volledige vergoeding van dieetadvies is vaak wel dat de zorgverlener een contract heeft bij jouw zorgverzekeraar als er sprake is van een natura zorgverzekering. In 2014 krijg je vanuit de basisverzekering 3 uur dieetadvies vergoed. Voor zorg die jij vergoed krijgt uit de basisverzekering geldt wel het eigen risico. Het eigen risico is een verplicht bedrag wat eerst zelf betaald wordt voor gebruikte zorg. Dit geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering en nooit voor zorg vanuit de aanvullende verzekering.

Kan ik mij aanvullend verzekeren voor dieetadvies?

Naast de basisverzekering kan je ook een aanvullende verzekering afsluiten voor extra vergoedingen. Een aantal zorgverzekeraars biedt in de aanvullende zorgverzekering een extra dekking aan voor dieetadvies. Hoeveel dit is, verschilt per zorgverzekeraar en per pakket. Op jouw polisblad kan je terugvinden of jij dit jaar recht hebt op een vergoeding en hoeveel dit precies is. De vergoeding voor dieetadvies varieert van 2 uur extra bovenop de vergoeding van de basisverzekering tot 100% vergoeding per jaar bovenop de 3 uur van de basisdekking. Heb jij dit jaar geen extra vergoeding, dan kan je altijd gebruik maken van de 3 uur die in de basisverzekering zit. Je hebt wel een verwijzing nodig van een medisch specialist, zoals een huisarts of tandarts.

Extra dekking voor dieetadvies afsluiten

Wil jij graag meer uur vergoed krijgen, maar heb je geen aanvullende zorgverzekering? Vanaf half november zijn alle nieuwe zorgverzekeringen bekend en kan je weer overstappen of de zorgverzekering aanpassen aan jouw wensen. Je kan dan eenvoudig de huidige zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders op ZorgKiezer.nl. Overstappen gaat in een paar simpele stappen waarbij de oude zorgverzekering voor jou wordt opgezegd. Weet je niet zeker welke zorgverzekering het meest geschikt is voor jou, dan kan je telefonisch contact met ons opnemen. Het serviceteam van ZorgKiezer.nl helpt je graag verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344