Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Artikel 13: Wat staat ons te wachten?

Wat is Artikel 13?

In de Zorgverzekeringswet is vastgesteld dat zorgverzekeraars verplicht zijn om zorg te vergoeden voor hun verzekerden. Dit betreft óók zorg die afkomstig is van een instantie waar de verzekeraar geen contract mee heeft. Artikel 13 stelt echter dat verzekeraars voor externe zorg een lagere vergoeding mogen aanbieden dan 100 procent. De vergoeding moet wel zodanig hoog zijn, dat het voor de verzekerde geen financiële drempel wordt om naar een zorgaanbieder te gaan zonder dat deze een contract heeft met zijn verzekeraar.

bannertje

 

Schippers wil vergoeding schrappen

Edith Schipper, minister Volksgezondheid, is van plan om de verplichting tot vergoeding te schrappen. Zorgverzekeraars krijgen hierdoor de vrijheid om zelf te bepalen wat ze wel en niet vergoeden aan hun klanten. Ze kunnen dus zelfs besluiten om niks meer te vergoeden als het zorg betreft van een niet-gecontracteerde zorgverstrekker.

Over deze kwestie heeft het kabinet een wetsvoorstel gestuurd naar de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel is aangenomen met steun van de PvdA, SGP, VVD en 50Plus. Wel zijn er een aantal amendementen op toegepast. Er worden namelijk uitzonderingen gemaakt voor onder andere huisartsen, fysiotherapie en logopedisten. Voor deze groep geldt dat er, ongeacht contract, 80% betaald moet worden door de zorgverzekeraar. Hetzelfde geldt voor zorg uit het basispakket.

 

Zorgplicht

De zorgplicht staat ervoor dat zorgverzekeraars verplicht zijn om voldoende zorg in de kopen voor hun verzekerden. Als de gecontracteerde zorg niet verkrijgbaar is op een bepaalde afstand of binnen een bepaald termijn, voldoet de verzekeraar niet aan zijn zorgplicht. Als dit het geval is moet hij de rekening van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder volledig vergoeden namens zijn verzekerde.

 

Zorgverzekeraars zijn verplicht om in de loop van november de nieuwe premie bekend te maken. Wil jij de eerste zijn die weet wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344