Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Baby zorgverzekering; vergeet je baby niet aan te melden

Iedereen in Nederland is verplicht een basis zorgverzekering te hebben, dit geldt ook voor baby’s. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, maar dan moeten zij wel zijn aangemeld bij de zorgverzekering van één van de ouders. Als er een baby is geboren moet deze binnen vier maanden na de geboorte zijn aangemeld bij een zorgverzekeraar. Zo voorkom je dat je zelf de gemaakte zorgkosten voor het kind moet betalen. 

Baby aanmelden bij de zorgverzekering

baby zorgverzekeringAls er een kindje wordt geboren, moeten er veel zaken worden geregeld. Niet alleen moet je het kindje aangeven bij de gemeente, je moet het kind ook binnen vier maanden na de geboorte aangeven bij een zorgverzekeraar. Je mag zelf bepalen of het kind bij de vader of de moeder op de polis komt. Het kind heeft dan dezelfde zorgverzekering. Het is verstandig om de ouder te kiezen met het meest uitgebreide pakket, het kindje is sowieso gratis meeverzekerd voor de basisverzekering tot het 18 jaar wordt en in de meeste gevallen gratis meeverzekerd voor de aanvullende zorgverzekering tot 18 jaar. .

Wat gebeurt als ik mijn baby niet op tijd aanmeld bij de zorgverzekering?

Als je de baby te laat aanmeldt bij de zorgverzekeraar komen de gemaakte zorgkosten voor eigen rekening. Tijdens en na de bevalling kunnen flink wat zorgkosten worden gemaakt. Als je de baby niet op tijd aanmeldt, moet je dan deze kosten zelf betalen. Om dit te voorkomen is het verstandig om dus niet te lang te wachten met het aangeven van de baby bij de zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars hanteren verschillende manieren voor het aangeven van een geboorte. Dit kan vaak schriftelijk, telefonisch of online worden gedaan. Neem contact op met de zorgverzekeraar om te achterhalen hoe je de baby kunt aanmelden. Als je de baby binnen de gestelde vier maanden hebt aangemeld, gaat de zorgverzekering in met terugwerkende kracht vanaf de geboortedag.

Controleer het polisblad

Als je de baby eenmaal hebt aangemeld, komt deze op jouw polis of op de polis van je partner te staan. Het polisblad wordt aangepast en deze krijg je thuis gestuurd of is terug te vinden op de eigen online pagina, dit verschilt per zorgverzekeraar. Controleer het polisblad goed om zeker te zijn dat jouw kindje is aangemeld. Je kan dan vervolgens één keer per jaar, vanaf half november, overstappen van zorgverzekering en ook elk jaar bepalen of het kindje bij de moeder of vader wordt meeverzekerd. De zorgverzekering vergelijken kan weer halverwege november tot het einde van het kalenderjaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344