Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Bang voor online gezondheidszorg

Laatste update op 4 oktober 2012 – 12:31 door Claire Langenhoff.

Veel Nederlanders die op het internet informatie zoeken over gezondheidsklachten worden bang van de resultaten. Eén op de vijf Nederlanders geeft aan angstiger te zijn nadat zij online informatie hebben gezocht over de klachten.

Dit blijkt uit onderzoek van het ZegelGezond Monitor 2012 onder 1000 Nederlanders. Een derde van deze doelgroep geeft aan na het online zoeken meer gezondheidsklachten te ervaren. Online antwoorden zoeken voor medische vragen maakt een grote groep vaak banger dan nodig.

Websites onbetrouwbaar
De betrouwbaarheid van de websites speelt een grote rol bij de angst van de Nederlanders. Driekwart van de Nederlandse bevolking zocht dit jaar online antwoord op medische vragen. Bijna 70% hiervan vindt het moeilijk de betrouwbaarheid van de websites in te schatten. Ook tegenstrijdige informatie van verschillende websites veroorzaakt meer angst.

Keurmerk voor websites
Veel mensen gebruiken het internet om informatie over medische klachten te vinden en gaan niet meteen naar de huisarts. Om te voorkomen dat mensen zichzelf verkeerd diagnosticeren of bang worden van de gevonden informatie, wil stichting ZegelGezond Nederland een keurmerk invoeren voor websites met medische informatie. Websites krijgen een zegel waaraan bezoekers kunnen zien dat de informatie over de gezondheid betrouwbaar is.

Vraag het de huisarts
Jij hebt het vast ook wel eens gedaan. Online antwoorden gezocht over gezondheidsklachten. Het nadeel is dan altijd dat je niet helemaal zeker bent of het antwoord goed is. Wil je het zeker weten, vraag het toch aan de huisarts. Een bezoek aan de huisarts wordt vergoed vanuit de zorgverzekering en er hoeft ook geen eigen risico betaald te worden.

Reactie op “Bang voor online gezondheidszorg

  1. Complex is het sowieso!Inzet husraits bij spoed (zeer summier) = zorg.First en rapid-responder m.i. een schijnoplossing.Inzet MMT = zorgGrip cq. opschalen = GhorPijn op de borst op openbare weg = zorg (ambu gaat nl. zorg verlenen, de politie zorgt ter plaatse voor de veiligheid).Zoals je al aangeeft Ton, dit wordt ook geregistreerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344