Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Beloning voor het opsporen van zorgfouten

Een nieuw voorstel moet het mogelijk maken dat consumenten een beloning krijgen als zij fouten ontdekken in de ziekenhuisrekening. Een bonus van de zorgverzekeraar of een korting op het eigen risico kan dan worden gekregen als beloning. 

Minder zorgfraude ontdekt

Zorgverzekeraars hebben vorig jaar veel minder zorgfraude ontdekt dan het jaar ervoor. Dit blijkt uit eerder onderzoek door ZorgKiezer.nl. Consumenten worden nu aangespoord om de rekeningen die zij krijgen goed te controleren. Om Nederlanders te motiveren om de zorgrekening goed te controleren, zou een beloning uitgeloofd kunnen worden bij ontdekking van een fout in de zorgnota.

 

Reactie op “Beloning voor het opsporen van zorgfouten

  1. N.a.v. een bericht in de krant van vandaag ( A.D.) “de medische specialisten stelden voor om het kostenbewustzijn van patienten flink bij te spijkeren door ze een rekening te sturen ” Mijn mening : laten de medische specialisten eerst naar zichzelf kijken, voordat patienten worden aangesproken. Mijn verhaal : 3 Januari j.l. naar de spoedeisende hulp wegens ernstige ademhalingsproblemen. Er worden longfoto’s gemaakt en bloedafname. Kom bij de longarts en die verteld, dat er heel veel vocht achter de longen zit ( linkerlongtop nog net te zien ) Er moet een drain geplaatst worden, maar niet in zijn ziekenhuis Gelre, want er is een patiëntenstop.
    Er wordt een afspraak gemaakt met het Rijnstate Arnhem. Meld mij bij de spoedeisende hulp en na WEER FOTO’S EN BLOEDAFNAME ( dus dezelfde onderzoeken als in het eerste ziekenhuis ) wordt ik eindelijk opgenomen. Bij mijn vraag in het tweede ziekenhuis, waarom ik weer dezelfde onderzoeken moet ondergaan en waarom zij geen contact zoeken met Gelre, wordt er doodleuk gezegd : dit kan/mag niet. ? Over hoge zorgkosten gesproken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344