Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Bespaar bijna 100 euro op je zorgverzekering

besparen

Laatste update op 28 november 2018 – 10:04 door .

Maar liefst driekwart van de Nederlanders heeft in 2018 te veel betaald voor hun basisverzekering. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport van Autoriteit Consumenten & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 
besparen

Nederlander kan 100 euro besparen

In het onderzoeksrapport staat dat 72 procent van de premiebetalers in 2018 gemiddeld 93 euro konden besparen ten opzichte van een (bijna) gelijk alternatief. Dat betekent dat bijna 10 miljoen Nederlanders kunnen overstappen naar een goedkopere basisverzekering. Ben jij er dit jaar één van? Vergelijk nu alle zorgverzekeringen op prijs en inhoud op ZorgKiezer.nl.

Bekijk het hele onderzoeksrapport >

Basisverzekeringen: het verschil

Iedere basisverzekering vergoedt dezelfde zorg. Het verschil in prijs zit ‘m in het type polis. Je kunt een budgetpoliseen naturapolis, een combinatiepolis of een restitutiepolis kiezen. Het onderscheid tussen deze type polissen is of zelf mag kiezen naar welk ziekenhuis of welke zorgverlener je gaat. Je kunt in principe altijd zelf beslissen naar welke zorgverlener je gaat, maar als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener betaal je een deel van de zorgkosten zelf.
Voor spoedeisende hulp kun je altijd overal terecht.

Verklaringen keuzegedrag

Slechts 6 procent van de Nederlanders stapt aan het einde van het jaar over van zorgverzekering. De keuze om niet over te stappen van basisverzekering is volgens het ACM en de NZA te verklaren. Verzekerden zijn merktrouw, tevreden zijn met de zorgverzekeraar of ze zien door de bomen het bos niet meer.

In 2019 zijn de verschillen tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering groot (432 euro). Uit een enquête van ZorgKiezer.nl blijkt dat veel mensen nadenken om over te stappen van zorgverzekering.  Bekijk hier de resultaten van de enquête >

Je kunt de vergelijker op ZorgKiezer.nl gebruiken om de best passende zorgverzekering te kiezen voor jou. Hier worden alle zorgverzekeringen getoond en de goedkoopste staat gewoon bovenaan.

Heb jij hulp nodig?

Onze overstapcoaches zitten voor je klaar. Wij zijn te bereiken via e-mail, chat en telefoon (020 2611 603).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344