Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Bevallen kan prima thuis

Laatste update op 20 september 2012 – 15:50 door Claire Langenhoff.

Vrouwen met weinig risico’s bij het bevallen, kunnen beter thuis bevallen dan in het ziekenhuis.

Wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen geven aan dat een goed geplande thuisbevalling net zo veilig is als een ziekenhuisbevalling. Toch heeft de thuisbevalling een groot voordeel, dat is dat er vaak veel minder ingrepen worden gedaan als er thuis wordt bevallen dan als er in het ziekenhuis wordt bevallen.

Thuis vaak natuurlijke bevalling
Routinematige procedures en de makkelijke toegang tot medische ingrepen in het ziekenhuis leiden tot veel meer onnodige ingrepen bij de vrouw dan wanneer er thuis wordt bevallen. Vrouwen die plannen om thuis te bevallen hebben daarom ook vaker een spontane bevalling. Thuis blijven creert vaak een rust waardoor de bevalling soepel kan verlopen. Er wordt veel minder gebruik gemaakt van ruggenprikken of keizersnedes.

Het is wel belangrijk als er besloten is om thuis te bevallen ervoor te zorgen dat je weet wat je moet doen als er toch complicaties optreden en hoe je het snelst in het ziekenhuis kunt komen.

Thuis bevallen en je zorgverzekering
Thuisbevallen wordt gedekt vanuit de basisverzekering, dus ook dit hoeft geen reden te zijn om toch in het ziekenhuis te bevallen. Elke vrouw mag zelf weten waar zij dit doet. Voor extra zorg kan een aanvullende zorgverzekering worden afgesloten.

Ben je zwanger of wil je zwanger worden, let dan op of je zorgverzekering nog wel aansluit bij jouw wensen. Vanaf half november kan je de zorgverzekering vergelijken en overstappen naar een nieuwe aanbieder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344