Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Contractering ziekenhuizen: Achmea reikt patiënten de hand

Begin februari maakte zorgverzekeraar Achmea bekend geen contract te sluiten met het Amsterdamse Slotervaart Ziekenhuis. Al eerder, in december 2012, deed ZorgKiezer.nl onderzoek naar hoe de contractering voor 2012 en 2013 verliep. ZorgKiezer.nl trok de conclusie dat de contractering van de ziekenhuizen uiterst traag vorm kreeg. Omdat Achmea geen contract heeft met het Slotervaart Ziekenhuis krijgen Achmea-verzekerden nieuwe behandelingen in het Amsterdam ziekenhuis niet langer vergoedt. Achmea gaat in gesprek met verzekerden die nu de dupe zijn geworden van het niet-sluiten van het contract. 

Achmea gaat in de buurt van het Slotervaart Ziekenhuis een aantal informatiebijeenkomsten organiseren om mensen te informeren over de gang van zaken.

Als er geen goede oplossing wordt gevonden kunnen klanten volgens Marjolein Verstappen, directeur zorginkoop van Achmea, zonder tussenkomst van de rechter overstappen naar een andere verzekeraar. Dat meldde Verstappen gisteren in het programma TROS Radar. Het gaat volgens haar echter alleen om schrijnende gevallen waarbij bekeken wordt of ze hun behandeling helemaal vergoed kunnen krijgen.

Overigens kunnen Achmea-verzekerden voor spoedeisende hulp wel terecht bij het Slotervaart Ziekenhuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344