Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

CZ en VGZ streven naar meerjarencontracten

Zorgverzekeraars CZ en VGZ zouden meerjarencontracten willen afsluiten met ziekenhuizen om de overheveling van de zorg soepeler te laten verlopen. Dit is dinsdag bekend gemaakt door Wim van Meeren en Peter Hoppener op het congres over Value Based Healthcare.

meerjarencontracten

Meerjarenafspraken

Wim van der Meeren van CZ meldde: ‘We moeten veel meer toe naar meerjarenafspraken. We zijn bijvoorbeeld bezig met ziekenhuis Bernhoven in Uden om vijfjaren afspraken te maken. Belangrijk is dat de huidige status quo niet in beton wordt gegoten,’

 

 Omzet

De omzet van ziekenhuizen zou niet moeten stijgen na de overheveling van de zorg. ‘Een deel van de instelling moet je volstoppen met piepschuim omdat je niet wilt dat er nog wat gebeurt.’ Eén van de voordelen van meerjarencontracten zou zijn dat de bank zekerder is over de inkomstenstroom van het ziekenhuis. Dit zou betekenen dat de rente naar beneden kan.

 

Snelle overgang

Hoppener vertelt dat VGZ er klaar voor is om langere contractduur in te voeren met ziekenhuizen, om zo de overgang sneller te laten verlopen. ‘Maar ik wil niet teveel leertuinen tegelijk.’ De capaciteit in de tweede lijn zal weer worden opgevuld als de zorgtaken verdwijnen. Dit verklaart Hoppener over Eindhoven en Maastricht, waar proeftuinen lopen. ‘Dan betalen we tweemaal.’ Hij zou willen dat ziekenhuisbestuurders duidelijker zijn over wat de gevolgen zijn van een contract waarin lagere omzet is afgesproken. Ze zouden uit hun comfortzone moeten komen.

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Als je als eerste op de hoogte wilt zijn over wanneer je je zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344