Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

CZ koopt psychische hulp selectiever in

Vanaf 1 januari zal CZ geen zaken meer doen met een groot aantal behandelaars van psychische stoornissen. De zorgverzekeraar heeft van 170 behandelaars van persoonlijkheidsstoornissen tot nu toe de rekening betaald. Hiervan krijgen nog 100 een contract met CZ. Van de 58 behandelaars van ernstige eetstoornissenzijn dit er nog 39. Dit heeft de verzekeraar gisteren aangekondigd.

CZ
Waarom?

De reden hiervoor is dat de afgeschreven zorgverleners niet altijd voldoen aan de kwaliteitseisen die CZ stelt. Samen met de patiëntenorganisaties en beroepsgroep is besproken waar een goede behandeling eigenlijk aan zou moeten voldoen, ter bevordering van de kwaliteit. CZ wil namelijk geen geld stoppen in behandelingen waarvan niet bewezen kan worden dat ze effectief zijn.

Operatienorm

CZ was vier jaar geleden de eerste onder de grote verzekeraars die hogere kwaliteitseisen stelde aan ziekenhuizen. Voor zes bepaalde ziekenhuizen wilde CZ de borstkanker behandelingen niet meer vergoeden. Ook worden voor tien ziekenhuizen de blaasoperaties niet meer vergoed. Bij beide gevallen ging het om een minimale norm aan operaties die stelt dat er een behandeling op jaarbasis een bepaald aantal keer moet worden uitgevoerd. Deze norm werd door de ziekenhuizen niet gehaald. Volgens de beroepsgroep werden er te weinig operaties verricht om er gekwalificeerd voor te zijn.

 

CZ moest verplicht vergoeden

Artikel 13 van de Zorgverzekeringswet stelt, dat er een groot deel van de psychische zorg vergoed moet worden, zelfs als niet bewezen is dat de behandeling heeft gewerkt. Onlangs heeft de Tweede Kamer ingestemd met een aanpassing in Artikel 13 die stelt dat zorgverzekeraars net meer verplicht zijn tot vergoeding. Gisteren liet de eerste Kamer echter weten dat er pas gestemd wordt over de aanpassing als de Raad van State advies heeft gegeven over de gevolgen. Veel Artsen vertellen dat het amendement verzekeraars teveel macht in handen geeft.

 

Zorgverzekeraars moeten in de loop van november de nieuwe premie bekend te maken. Wil jij de eerste zijn die weet wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344