Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Eerste Kamer verwerpt beperking vrije artsenkeuze

Een belangrijke wet over de beperking van de vrije artsenkeuze, aangedragen door minister Schippers van Volksgezondheid, is afgekeurd door de Eerste Kamer. Door 33 senatoren werd voor gestemd, maar 38 stemden tegen het plan. Voor minister Edith Schippers is dit een grote tegenvaller, zij dacht dat er met de wet zorgkosten beperkt konden blijven. 

zorgkosten

 

Waar stond de nieuwe wet voor?

De beperking van vrije artsenkeuze zou ervoor zorgen dat verzekerden niet in alle gevallen zelf hun arts zouden mogen uitkiezen. In plaats daarvan dienen ze naar een zorgverlener te gaan waar de zorgverzekeraar een overeenkomst mee heeft gesloten. Hierdoor zouden zorgverzekeraars veel geld kunnen besparen en de premie kunnen laten zakken.

 

Onrust

Er bleek vanmiddag dat er binnen de fractie van de PvdA onrust heersde over de aankomende stemming. Volgens voorzitter Barth had haar fractie nog technische vragen te stellen aan de minister.

Minister Schippers heeft zich voor de stemming nog begeven naar de fractiekamer van PdvA, samen met twee PvdA-collega’s uit het kabinet. Dit heeft de stemmers blijkbaar niet op andere gedachten gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344