Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Full body scan binnenkort toegestaan

Laatste update op 12 augustus 2013 – 13:59 door Claire Langenhoff.

Full body scanAls het aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid ligt, kunnen gezonde Nederlanders binnenkort ook in Nederland een full body scan laten doen. Dat is een medisch preventief hulpmiddel waarbij het hele lichaam wordt gescreend op bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziektes. 

Op dit moment is het niet in Nederland toegestaan om een full body scan te laten doen. Veel Nederlanders die dit toch willen, gaan dan naar het buitenland voor een full body scan. Minister Schippers gaat daarom nu onder voorwaarden dit preventief onderzoek toestaan in Nederland. Het is nu wel mogelijk om in Nederland een bodyscan aan te vragen, maar daarvoor moet je dan wel naar het buitenland, omdat de klinieken zich daar bevinden. Een full body scan wordt niet vergoed door de basis zorgverzekering.

De minister heeft advies gevraagd aan de gezondheidsraad om vast te stellen aan welke voorwaarden de full body scan moet voldoen. De raad moet bijhouden wat de effecten zijn, van het toestaan van de full body scan, op wachtlijsten en vervolgkosten van de diagnose. Volgens het Nederlands Huisartsen Genootschap komen er fout-positieve uitslagen voor waardoor er veel kosten kunnen worden gemaakt aan vervolg onderzoeken terwijl er eigenlijk niks mis is met de patiënt. Een fout-positieve uitslag kan onnodige angst creëren bij de patiënt, maar aan de andere kant kan er sprake zijn van vroege diagnose waardoor er op tijd behandeld kan worden. Of een body scan wordt vergoed door de zorgverzekering ligt aan de samenstelling van het pakket voor de aanvullende zorgverzekering. Wil jij weten of je een vergoeding krijgt van de zorgverzekering, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Reacties op “Full body scan binnenkort toegestaan

  1. Ik zou het een goede zaak vinden als meer zorgverzekeringen dit onderzoek zouden vergoeden.preventief ziekte of kwalen vroegtijdig aan de dag leggen is altijd goedkoper als later alle dure behandelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344