Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Fusies van ziekenhuizen leiden niet tot stijgende prijzen

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) gaat in tegen een bericht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Op 17 april zei de NZa dat de ziekenhuisfusies tot prijsstijgingen hadden geleid. Deze stijgingen konden wel oplopen tot meer dan 5%. Daarnaast zou de bereikbaarheid van ziekenhuizen in de regio zijn afgenomen. De Nationale Zorggids meldt vandaag dat deze informatie ‘suggestief en feitelijk onjuist’ is volgens NVZ.

Operatiekamer2925x1467

Wat zegt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen?

NVZ zegt dat de NZa door deze berichtgeving de indruk wekt dat de meerderheid van de ziekenhuisfusies niet plaats hadden moeten vinden. De NVZ is het hier niet mee eens omdat de NZa deze conclusies zou hebben getrokken zonder betrouwbaar onderzoek te doen. Zij vinden dat de NZa met hun berichtgeving ‘onnodig onrust’ creëert en voor verwarring zorgt.

Hoe denkt de Autoriteit Consument & Markt er over?

NZa zei dat de macht van de ziekenhuizen zou groeien waardoor ze de hogere prijzen af konden dwingen. Alle fusies van ziekenhuizen zijn onderzocht door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). ACM zegt dat ziekenhuizen hun prijzen niet zomaar kunnen verhogen omdat zorgverzekeraars voor ‘voldoende tegenwicht’ zorgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344