Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Patiënten kiezen andere arts door onenigheid

Laatste update op 6 januari 2015 – 18:32 door .

Door onenigheden tussen huisartsen en zorgverzekeraar VGZ kunnen veel verzekerden in 2015 voor sommige behandelingen niet meer terecht bij hun vertrouwde dokter. Een kwart van de aangesloten huisartsen weigeren namelijk een contract af te sluiten met de zorgverzekeraar. De onenigheid is ontstaan door geld.

huisartsen

Aanvullende taken

De huisartsen zijn van mening dat de vergoeding die ze krijgen voor hun nieuwe aanvullende taken, bijvoorbeeld kleinere chirurgische behandelingen, te laag zijn. Komen de huisartsen en VGZ niet tot een compromis, dan zullen patiënten voor dit soort behandeling naar een ziekenhuis moeten gaan. Gaat het echter om aanvullende verrichtingen, van bijvoorbeeld een spiraaltje, dan kan er nog worden uitgeweken naar een andere huisarts.

 

Gevolgen

Als een huisarts geen contract heeft met een zorgverzekeraar komen de kosten van de behandeling voor de rekening van de patiënt, of in sommige gevallen de huisarts. De ruzie is ontstaan uit afspraken die gemaakt zijn met minister Schippers van Volksgezondheid. Om de zorgkosten te drukken pleit zij dat huisartsen meer taken over moeten nemen van ziekenhuizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344