Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Geen extra maatregelen voor overhevelen zorgtaken?

Er worden geen aanvullende maatregelen getroffen voor het overhevelen van zorgtaken van het rijk naar de gemeenten. Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van de Rijn (PvdA) lijkt dit niet nodig. Dit vertelde hij woensdagochtend in het tv-programma Vandaag de dag.

bannertje

 

Eén op de vijf ambtenaren denkt ware chaos te voorzien wat betreft het overhevelen van de taken. Dit kwam dinsdag naar voren uit de peiling van het tv-programma Altijd Wat. Ongeveer helft vind dat ze niet goed zijn voorbereid. De Voorzitter van Abvakabo FNV Corrie van Brenk dacht in de cijfers van het programma te zien dat de taken niet door de gemeenten moeten worden overgenomen in 2015. “Dat betekent dat er straks veel mensen hun zorg niet gaan krijgen.”

Zwaarwegende overgang

Van Rijn zei woensdag: “Ik zou verbaasd zijn als ambtenaren zeggen dat het soepel gaat, want het gaat om een enorme overgang. Ik neem alle geluiden serieus en verzamel informatie om maatregelen te nemen als het nodig is.”

 

Van Rijn heeft er vertrouwen in

De CDA, SP en D66 zijn er voor dat de staatssecretaris nu al maatregelen treft. Maar van Rijn vertelt dat de gemeenten het zelf prima kunnen oppakken.  “Aanpassingen gebeuren elke dag, bij de gemeenten die bezig zijn dit proces in goede banen te leiden.” Hij stelt dat hij van “heel veel” wethouders heeft vernomen dat ze het alsnog zullen redden. ” Ik tref geen enkele wethouder aan die niet bezig is dit tot een goed einde te brengen. Waar het nog niet helemaal is gelukt, wordt heel hard gewerkt om het alsnog rond te krijgen. Wel zijn er pessimisten, optimisten en realisten. Zelf ben ik een realist. Er zullen altijd zaken zijn die niet goed lopen, maar eerst liep ook niet alles goed in de zorg.”
In de loop van de november maken alle zorgverzekeraars de premies bekend. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344