Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

HagaZiekenhuis gaat sterftecijfers openbaar maken

Het HagaZiekenhuis in Den Haag gaat vanaf deze zomer op de website melden hoeveel patiënten per kwartaal zijn overleden op de intensive care en de afdeling cardiochirurgie. Afgelopen zaterdag kwam het nieuws via het radioprogramma Argos naar buiten dat er in de periode tussen 2007 en 2010 opvallend veel mensen stierven op de afdeling cardiochirurgie. Gisteren kondigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg al aan onderzoek te gaan doen bij het Haagse ziekenhuis. 

Transparantie

Het ziekenhuis wil nu op een website in percentages tonen hoeveel mensen zijn overleden. Daarmee wil het ziekenhuis ‘de transparantie bevorderen’. Er is bewust voor gekozen om geen concrete aantallen te tonen.

De hele uitzending van Argos kan je hier terugluisteren.

Volgens het bestuur van het Haga Ziekenhuis klopte de berichtgeving van Argos niet, maar ze erkende wel dat er sprake was van gebrekkige samenwerking tussen de verschillende chirurgen. Het Hoofd Cardiochirurgie in Den Haag is inmiddels uit zijn functie gezet.

De afdeling Cardiologie staat nu onder supervisie van collega’s van het Leids Universitair Medisch Centrum. Andere ziekenhuizen moeten nu besluiten of ze nog patiënten gaan doorverwijzen naar het HagaZiekenhuis. Een ander Haags ziekenhuis, het MCH, is eind 2011 al gestopt met patiënten door te verwijzen naar het Haga.Het Zoetermeerse Langeland Ziekenhuis neemt later vandaag een beslissing of het patiënten blijft doorverwijzen naar Den Haag.

Bekijk het item van het NOS Journaal over het HagaZiekenhuis:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344