Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoeveel zal jouw gemeente bezuinigen?

Het is geen nieuws dat er in 2015 flink wordt bezuinigd op de zorg. Hierdoor zullen per 1 januari grote verschillen ontstaan binnen de gespecialiseerde zorg. Als je veel zorg nodig hebt, ben je beter af in een gemeente waar de bezuinigingen (nog) niet zo doorzetten.

Gemeenten bezuinigen

Verschil in bezuinigen

Gemeentes moeten nu aankondigen wat voor zorg zij willen inkopen. Deze werd eerst door de overheid betaald. Ondanks dat de gemeente een kleiner budget tot de beschikking heeft, mag deze wel naar eigen inzicht besteed worden. Dit zorgt voor grote verschillen per gemeente, net als voor de inwonende zorgbehoevenden. De Volkskrant vernoemd een situatie onder gemeenten. Iemand die in het Gooi woont die een hersenletsel heeft is bijvoorbeeld beter af dan iemand die in Utrecht woont. Utrecht bezuinigt tot 35% op de begeleiding van deze soort patiënt, terwijl dit in het Gooi slechts 13% is.

 

Verhuizen?

Een woordvoerder van zorgorganisatie Boogh stelt dat deze ongelijkheid niet rechtvaardig is.  “Het is niet eerlijk dat ik straks minder zorg krijg dan iemand met hersenletsel. Voor iemand als ik is verhuizen lastig, anders zou ik het overwegen.” Mocht Boogh een door Utrecht goedgekeurd “innovatieplan” inleveren, dan zou de bezuiniging van 35% teruggedraaid kunnen worden naar 25%. Zowel Bogh as de gemeenten denken dat dit moet lukken, maar niks is zeker. Van Oldeniel, directeur van Boogh, vertelt: ‘Ook met een kwart minder budget weten we niet of we in Utrecht nog goede kwaliteit van zorg kunnen leveren. Met zoveel minder personeel kunnen we mensen minder goed begeleiden om zelfstandig te wonen.’

 

Geen gehoor

Op 1 oktober zullen de gemeenten kenbaar moeten maken welke zorg ze willen inkopen. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuurde zaterdag een brief naar de Tweede Kamer. Hieruit bleek dat ongeveer 20% van de Nederlandse gemeenten nog niks heeft doorgegeven. Van Rijn verklaart: “Ze hebben aangegeven dit in september nog wel te doen.”

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

 

Laatste update op 5 januari 2017 – 01:23 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344