Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Kan de zorgpremie omlaag?

De Consumentenbond zegt ons dat vier grote zorgverzekeraars behoorlijke winst hebben gemaakt in 2013. Hierdoor zouden ze een royale 9, 7 miljard euro in de portemonnee hebben. Dit is flink meer dan nodig.

Zorgpremie

ROYALE RESERVE

Volgens de Consumentenbond is de winst van Achmea, CZ, Menzis en VGZ gerezen tot 1,4 miljard euro. Dit komt neer op een ruime 16% meer dan in 2012. Het komt erop neer dat er 116 euro per verzekerde is gewonnen. Bij VGZ was dit maar liefst 159 euro. Samen hebben deze vier verzekeraars 90% van de markt in handen. Bart Combée, directeur van de Consumentenbond verklaart dat de zorgverzekeraars 5,8 miljard euro méér reserve hebben dan wettelijk verplicht. Zo vind hij het ook niet meer dan gerechtvaardigd dat de premie naar beneden gaat.

 

VVD NIET ENTHOUSIAST

De VVD beschouwt het voorstel als ‘roekeloos’ en vindt het getuigen van ‘weinig inzicht in de werking van ons zorgstelsel.” Rutte verklaart dat een eenmalige premieverlaging ertoe zou leiden dat er minder geld beschikbaar is om in de aankomende jaren het stijgen van de zorgpremie af te remmen. Zorgverzekeraars Nederland zegt niet in te gaan op de prijzen van zorgverzekeraars. Die bepalen ze immers zelf. ZN kan hierom ook niet met zekerheid zeggen hoe aannemelijk een daling in de premie kan zijn.

 

RELATIVERING

Een woordvoerster relativeert de genoemde bedragen. ‘Het lijkt enorm veel geld, maar als je de reserves van alle zorgverzekeraars bij elkaar zou investeren in de zorg, dan kan Nederland daar maar 3 maanden mee vooruit.’ Het is altijd goed nieuws voor de verzekerden als er winst wordt gemaakt, zo verklaart een woordvoerster. “Dat geld kan worden verrekend in de premie of geïnvesteerd in de zorg.”

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar, net als DSW, de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344