Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Kies zelf je verzorger voor thuiszorg

Vanaf 1 januari 2013 mogen mensen die thuiszorg nodig hebben zelf kiezen welke verzorger zij over de vloer krijgen. Zelfstandigen zonder personeel (zzp’er) die in het bezit zijn van de juiste diploma’s kunnen vanaf 1 oktober 2012 een contract afsluiten met een zorgkantoor. Hierdoor kunnen zij thuiszorg leveren in natura.

Nu krijgen mensen die thuiszorg nodig hebben de hulp via een organisatie toegewezen en hebben hierbij geen inspraak. Er is een proef geweest bij zorgverzekeraar VGZ waarbij klanten een zelfstandige hulpverlener kregen. Klanten kunnen dan zelf bepalen wie er bij hun thuis komt om te helpen en doordat het zelfstandigen betreft zijn zij vaak flexibeler in te zetten.

Door het goede resultaat van deze proef, gaan alle zorgkantoren in Nederland zzp’ers contracteren in 2013. Volgens VGZ kunnen zzp’ers en de zorgorganisaties die nu verantwoordelijk zijn voor thuiszorg goed naast elkaar bestaan. Een zzp’er mag alleen in de thuiszorg gaan werken als hij in het bezit is van een Kwaliteitskeurmerk zzp-ers thuiszorg en een een aansprakelijkheidsverzekering heeft. De regels die gelden voor thuishulp organisaties gelden ook voor de zzp’ers.

Voor thuiszorg is in veel gevallen een eigen bijdrage verplicht. Hiervoor kan een aanvullende zorgverzekering worden afgesloten. De aanvullende zorgverzekeringen verschillen flink per zorgverzekeraar. De zorgverzekering vergelijken kan helpen bij het vinden van de beste zorgverzekering voor jouw persoonlijke situatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344