Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

LHV uit zorgen over verdwijnen vrije artskeuze

De LHV zet zich al meer dan een jaar in om de gevolgen van de aanpassing van Artikel 13 van de Zorgverzekeringswet onder de aandacht te brengen en ongedaan te maken. Deze voorgestelde wetswijziging maakt het zorgverzekeraars mogelijk geen vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg te geven.

Eerste Kamer 

Eerstelijnszorg valt buiten artikel 13

De eerstelijnszorg komt buiten de werking van artikel 13 te vallen. Dit is eerder dit jaar mede bepaald door de LHV. Hiermee is de toegankelijkheid van eerstelijnszorgverleners voor patiënten gegarandeerd. LHV heeft, ondanks de veranderingen, nog steeds veel bezwaren. Deze heeft LHV in een position paper gedeeld met de Eerste kamer, waar het wetsvoorstel nu voorligt.

 

Probleemloos doorverwijzen

LHV streeft ervoor dat huisartsen zonder problemen kunnen blijven doorverwijzen naar andere zorgverleners. Het verwijzen naar specialisten of andere zorginstanties is maatwerk, vakinhoudelijke en persoonlijke vaardigheiden zijn hierin belangrijk. De voorgestelde wetswijziging verminderd de mogelijkheid op keuze. Dit zal ten koste gaan van de zorgkwaliteit.

Hier komt bij dat de zorgverzekeraars volgens LHV openheid moeten geven over hun inkoopcriteria. Tot op heden zijn zorgverzekeraars onvoldoende in staat om kwaliteit te beoordelen en op basis hiervan in te kopen. Dit is recentelijk vastgelegd door de NZa in de Monitor Zorginkoop. Hierdoor wordt de zorgprijs leidend bij de contractering door zorgverzekeraars, in plaats van de kwaliteit.

 

Eerste Kamer vraagt advies aan Raad van State

De Eerste Kamer heeft in voorbereiding op de behandeling van het wetsvoorstel unaniem besloten eerst Raad van State te ontvangen. Naar verwachting zal dit advies in de loop van deze maand worden uitgebracht. De senatoren zullen mede op basis van deze informatie vragen voorleggen aan de minister. Na antwoord hierop bepaalt de senaat een datum waarop er gedebatteerd zal worden met minister Schippers van Volksgezondheid.

November is de maand waarin zorgverzekeraars hun premie moet vrijgeven. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344