Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Maandelijks 4000 meldingen van verspilling in de zorg

Sinds de lancering van het Landelijk Meldpunt Verspilling in de Zorg eind mei, zijn er maar liefst 17.000 meldingen gedaan door patiënten en zorgverleners. Dit heeft het ministerie van Volksgezondheid laten weten.

Veel meldingen over zorg die niet nodig is

De meldingen die zijn binnen gekomen zijn grotendeels van patiënten afkomstig een kwart van de meldingen komt van zorgverleners. Volgens het ministerie is er een goed beeld ontstaan van de verschillende vormen van verspilling. Het meldpunt moet helpen bij het achterhalen van verspillingen om zo samen oplossingen te bedenken om dit tegen te gaan. De meeste meldingen gaan over onnodige zorg, slecht management en medicijnen die niet her te gebruiken zijn.

Medicijnen niet vernietigen

Er wordt op dit moment al gewerkt aan een manier om medicijnen, die teruggebracht zijn naar de apotheek, opnieuw uit te geven aan patiënten. Patiënten die medicijnen over hebben, kunnen deze terugbrengen naar de apotheek. De apotheek vernietigd op dit moment deze medicijnen die vaak nog goed zijn. Zo gaat er voor miljoenen euro’s aan medicijnen verloren. De medicijnen hergebruiken kan een goede manier zijn om kosten te besparen in de zorg.

Laatste update op 1 oktober 2013 – 11:48 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344