Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Meldpunt dure medicijnen

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest om de prijs van medicijnen. Het College voor Zorgverzekeringen gaf eerder aan in een conceptadvies dat de dure medicijnen voor de ziekte van Fabry en Pompe niet meer vergoed moeten worden. Als reactie hierop heeft de nieuwe politieke partij 50Plus een meldpunt geopend waar mensen de tarieven van medicijnen in het buitenland kunnen melden.

50Plus wil de prijzen weten van de medicijnen in het buitenland, omdat medicijnen in Nederland te duur op de markt worden aangeboden. In het buitenland zijn medicijnen een stuk goedkoper. Ook medicijnen die merkloos zijn kosten een stuk minder. Met de resultaten van het meldpunt wil de partij de minister van volksgezondheid dwingen om de prijzen voor medicijnen aan te passen en hiermee de zorgverzekering 2013 betaalbaar te houden.

Volgens lijsttrekker Henk Krol valt ook op dat de medicijnen in Nederland niet alleen duurder zijn, maar ook dat de verpakkingen hier groter zijn. Hierdoor verdienen producenten eigenlijk twee keer zo veel. de tarieven zijn hoger en de verpakkingen zijn groter waarvoor meer betaald moet worden. Daarnaast worden grote verpakkingen niet altijd opgemaakt waardoor medicijnen worden weggegooid. Ook dit kost geld en is daarnaast slecht voor het milieu.

Als de medicijnen in Nederland goedkoper worden, kan een hoop geld worden bespaard in de zorg, aldus 50Plus. De premie voor de ziektekostenverzekering blijft dan betaalbaar en het eigen risico hoeft dan niet omhoog. Het meldpunt is op dit moment nog open voor ervaringen. Op de hoogte blijven van al het nieuws op het gebied van zorg en de zorgverzekering 2013? Meld je aan voor de nieuwsbrief van ZorgKiezer.nl. Je krijgt dan ook meteen een melding als de premies voor de zorgverzekeringen 2013 bekend zijn en je de zorgverzekering vergelijken kan.

Reactie op “Meldpunt dure medicijnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344