Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Meldpunt voor problemen bij zorgdecentralisatie

Laatste update op 25 oktober 2015 – 01:45 door .

Degenen die problemen ondervinden bij de overheveling van zorg naar de gemeenten, zouden terecht moeten kunnen bij een meldpunt waar zij zo snel mogelijk worden geholpen. Dit vertellen VVD, PvdA, D66 en CDA aan NU.nl. Zorginstellingen die in de knel dreigen te raken kunnen zich melden bij de Transitie Autoriteit. Een gemeente kan voor vragen via de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

tweede kamer

Motie

Mona Keijzer, CDA, vraagt zich af waar de burgers naartoe moeten. Het valt haar op dat weinig gemeenten hun zorg al hebben ingekocht. Veel mensen zijn onzeker omdat ze niet weten wat 1 januari hen gaat brengen. Stel dat blijkt dat zij niet meer in aanmerking komen voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, dan zouden ze zich moeten kunnen melden bij een “noodloket”, aldus Keijzer. Vandaag zal zij tijdens een debat met staatssecretaris Martin van Rijn (Zorg) een motie indienen om te zorgen dat zo’n loket er komt bij de ministerie.

Hoewel het CDA tegenstemde wat betreft de decentralisatieplannen van Van Rijn, de partij is niet tegen de zorgdecentralisatie. Dit gaat alleen in een te snel tempo, zegt Keijzer. De SP schaart zich achter deze uitspraak.

 

Preventief ontslaan

Momenteel ontslaan thuiszorginstellingen werknemers preventief, omdat de ze niet weten waar ze aan toe zijn door het uitblijven van de zorginkoop door gemeenten. Dit stelt Tjitske Siderius, SP. Als deze instellingen hun zorg tocht mogen leveren, worden deze werknemers vaak opnieuw in dienst genomen, onder slechtere voorwaarden. Van ’t Woud, VVD, verzet zich tegen de voorziene angstbeelden die steeds meer worden gevormd. “Als je in het land gaat, zie je dat ook veel goed gaat. Waar we voor moeten zorgen is dat de mensen tijdens de transitie geen last krijgen van de systemen. We doen dit immers voor betere zorg voor de mensen.”

 

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344