Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Moet ik mijn aanvullende verzekering opzeggen?

aanvullende zorgverzekering

Ben je eigenlijk kerngezond of heb je amper tot geen zorg nodig? Misschien is je aanvullende verzekering dan wel overbodig. In je basisverzekering wordt noodzakelijke zorg namelijk vergoed. Maar als je actief sporter bent, kan een aanvullende verzekering voor fysiotherapie je uit de brand helpen wanneer je hem nodig hebt. Ben je van plan een beugel te nemen, dan is een orthodontie-verzekering prettig. Van tevoren kun je berekenen of de kosten van bijvoorbeeld je beugel een verzekering waard zijn ten opzichte van de premie die je in een jaar hiervoor betaald.
Twijfel je? Het bedrag dat je uitspaart door geen aanvullende verzekering te nemen, zou je opzij kunnen zetten voor het geval dat je toch extra zorg nodig hebt.

 

Is mijn aanvullende verzekering zijn geld waard?

Soms is enig rekenwerk nodig om te bepalen of een verandering in de aanvullende zorgverzekering wel of niet gunstig is. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt betekent dat niet dat je zorgverzekeraar daadwerkelijk al je zorgkosten zal vergoeden. Vaak heb je te maken met een bepaalde hoeveelheid behandelingen of vergoedingen die je kunt krijgen. Als je meer zorg nodig hebt, zal je die alsnog zelf moeten betalen. Soms zal je wat berekeningen moeten maken om vast te stellen of je aanvullende verzekering overbodig is of niet.

 

 

Handig bij overstappen

Heb je eenmaal toestemming van de zorgverzekeraar voor een behandeling, dan blijft die toestemming gelden, ook als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Voorwaarde is wel dat je nieuwe zorgverzekeraar deze zorg ook vergoedt. Zorg dat je de toestemming op papier hebt en niet alleen mondeling via de telefoon hebt gekregen.

 

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar, net als DSW, de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Reactie op “Moet ik mijn aanvullende verzekering opzeggen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344