Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nieuw medicijn voor patiënten met diabetes type 2

Vanaf vandaag is er een nieuwe pil op de markt voor patiënten met diabetes type 2. Deze pil is een combinatie van twee bestaande medicijnen die nu worden gebruikt bij diabetes. 

Wat is er nieuw aan deze pil
De twee werkzame stoffen in de nieuwe pil zijn metformine en linagliptine. De eerste is op dit moment het meest gebruikte medicijn tegen diabetes en linagliptine wordt gebruikt als patiënten een beperkte nierfunctie hebben. Door deze twee te combineren hebben vooral patiënten met nierfalen veel voordeel.

Vergoed door de zorgverzekering

Het medicijn is goedgekeurd door de Europese Registratie Autoriteit. Dit nieuwe medicijn is via de huisarts te verkrijgen en wordt volledig vergoed door de zorgverzekering. Deze nieuwe pil kan worden voorgeschreven aan patiënten die al metformine of linagliptine gebruiken. Het gebruik bevorderd de bloedsuikerwaarden van volwassenen die niet genoeg baat hebben bij sporten en een gezond dieet.

Eén pil is makkelijker
Doordat nu twee werkzame stoffen in één pil worden gestopt heb je minder medicatiefouten. Er hoeven minder losse pillen te worden geslikt wat ook het gebruik van medicijnen makkelijker maakt. Er zijn in Nederland zo’n 800.000 mensen die diabetes type 2 hebben. Dit wordt vooral veroorzaakt door overgewicht. Medicijnen voor diabetes worden vergoed door de  basis zorgverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344