Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nieuwe kabinetsplannen voor zorg in 2014

Zojuist zijn de plannen van Kabinet Rutte II bekend geworden. Het zorgstelsel in 2014 gaat er flink anders uit zien. De zorgtoeslag verdwijnt en er wordt een inkomensafhankelijke zorgpremie ingevoerd. Daarnaast zal de restitutiepolis alleen nog beschikbaar zijn in de aanvullende verzekering. Hieronder volgen de belangrijkste punten uit het regeerakkoord.  

Zorgpremie
– De zorgpremie wordt inkomensafhankelijk gemaakt. De nominale premie komt gemiddeld uit op €255, – in 2014. Daarboven op komt dus de inkomensafhankelijke premie van 11,1% van het inkomen boven de €19400,-. Verdien je dus €35000,- dan betaal je 11,1% over het bedrag van €15600,-.

Spoedeisende hulp
– Voor zelfverwijzers op de spoedeisende hulp (SEH) wordt een eigen bijdrage geïntroduceerd van 50 euro per bezoek.

Vrije zorgkeus
De restitutiepolis is alleen nog maar beschikbaar in de aanvullende verzekering. Wie vrije zorgkeus wil, zal zich dus aanvullend moeten verzekeren.

Eigen risico
Het eigen risico wordt een inkomensafhankelijke eigen risico. Wie veel verdient krijgt zo een hoog eigen risico, wie weinig verdient een laag eigen riscio.

Overige punten
– Zorgverzekeraars worden in 2017 financieel verantwoordelijk voor de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ).

Het volledig regeerakkoord is hier te vinden.

Zorgverzekering 2013

Voor 2013 blijft alles gelijk. Wil je de zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een nieuwe, dan kan dat makkelijk via ZorgKiezer.nl. Overstappen is gratis en het opzeggen wordt automatisch voor je gedaan. De zorgverzekering vergelijken is weer mogelijk vanaf half november. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws betreft de zorg en weten wanneer alle premies bekend zijn, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Laatste update op 31 oktober 2012 – 12:31 door Wim Vis.

Reacties op “Nieuwe kabinetsplannen voor zorg in 2014

 1. Ik begrijp het verhaal niet helemaal. Iedereen met een inkomen tot 19.400 Euro betaalt 255 Euro/jaar, dat is ca 21 euro per maand. Daarna loopt het aardig snel op. Met een inkomen rond de 28.000 is het ca 100 euro/maand, hetgeen overeenkomt met wat het vandaag nominaal is. Daarboven loopt het steeds op met ca 10 euro/maand voor elke 1.000 euro meer inkomen. Zit daar een maximum op? Zo nee, dan is het voor zeer-groot-verdieners toch gewoon ca 11% koopkrachtverlies.
  Iedereen die meer dan 28.000 verdient gaat dus meer betalen dan vandaag, dan wordt er toch heel veel geld extra opgebracht? Dat lijkt me veel meer dan er nu aan toeslagen wordt toegekend aan de groep die minder dan 28.000 euro/jaar verdient. Maar wellicht schat ik het aantal mensen dat in die inkomensgroep zit totaal verkeerd in.

  A.

  1. Het is ook niet zo gemakkelijk. Maximum schijnt te worden bepaald op basis van twee keer modaal. Euro 68.000 minus euro 19000 max minium inkomen geeft 49.000 euro en daar weer 11,1 % over. En let dan weer op corrigeren voor het verlagen van belastingschijven, arbeidstoeslag, afbouwen hypotheekaftrek, zorgtoeslag, arbeidstoeslag, etc. Snap jij het nog. Een ding is zeker, we gaan allemaal meer betalen. En – we gaan accoord met gelegaliseerde “diefstal” door de overheid. We noemen dat democratie. Groet, Eduard A.C. Bijl.

   1. Waarom belasting verlagen en tegelijkertijd de zorgtoeslag inkomensafhankelijk maken? Dit is toch gewoon een verkapte belasting? Moeten we straks voor de WA verzekering ook 10 keer zoveel gaan betalen als de laagstbetaalden? En voor de reisverzekering? Wat voor zin heeft het om nog een studie te gaan doen en meer te gaan verdienen? Als je geen werk hebt hoef je niet af te betalen, maar als je een baan hebt wel en bovendien betaal je je blauw aan de ziekte kosten. Waarom zou je nog een dagje meer werken, overwerken of promotie willen als je er vrijwel niets meer van overhoudt?

 2. Denk als ze dit plan op deze manier gaan doorvoeren er veel mensen zich niet meer verzekeren.
  Krijg je hier dus Amerikaanse toestanden.
  Ik zelf ben een gewone hardwerkende man met een lieve vrouw die huisvrouw en moeder is van mijn twee dochters.
  Verdien jaarlijks bruto 40a45 duizend inclusief toeslag ivm 3ploegen dienst.
  Dit betekent dus zo als ik het nu kan zien dat wij in 2014 niet meer op vakantie kunnen, en verder ook niet veel meer uit kunnen geven om dat alles naar de zorgpremie gaat.
  Dus verdient de detailhandel niks meer aan ons,hoe slecht kan dit zijn voor de economie.

 3. nou dat reed ik niet zonder zorgtoeslaag heb 850 netto in de maand krijg een iva uitkering maak mij zorgen echt ik reed het niet zonder zorgtoeslaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344