Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

NZa voert nieuwe marktscan uit op aandringen tandartsen

De Nederlandse Zorgautoriteit gaat een vervolgscan uitvoeren naar de ontwikkeling van de vrije tandartstarieven over de eerste acht maanden van het jaar. De Marktscan Mondzorg die de NZa in juli uitbracht, luidde het einde in van het experiment van de vrije tandartstarieven. Daarin concludeerde de Autoriteit dat de tarieven met 9,6% waren gestegen over de eerste drie maanden van 2012. ZorgKiezer.nl deed onderzoek naar de ontwikkeling van de tarieven in de eerste zes maanden en kwam tot een stijging van maar liefst 12,2%.

De Nederlandse Maatschappij tot Bevordering van de Tandheelkunde (NMT) heeft sinds het stoppen van het experiment met de vrije tarieven aangedrongen op een vervolgscan van de NZa.
Onenigheid
De NMT stelde bij publicatie van het rapport van NZa zich niet te herkennen in de explosieve stijging van de tandartstarieven. De NZa gaat zich voor deze vervolgscan baseren op gegevens die zij gaat opvragen bij factoringbedrijven, zoals FaMed. Daarnaast is het van belang dat de NZa ook een analyse zal uitvoeren of er verschillen zijn tussen de data van Vektis en die van de factoringbedrijven.

Grote verschillen tandartstarieven
Op ZorgKiezer.nl kun je tandartsen vergelijken. Zo kun je zien welke tandarts bij jou in de buurt de goedkoopste of beste is. Uit eerder onderzoek van ZorgKiezer.nl bleek al dat de tarieven van de tandartsen behoorlijk uit elkaar liggen en kunnen oplopen tot wel honderden euro’s. Wil je weten wat er gaat veranderen in de vergoeding voor de tandarts met zorgverzekering 2013? Schrijf je dan in voor de ZorgKiezer.nl-nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344