Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ongewenst zwanger? Langs de huisarts voor abortuspil

Laatste update op 25 september 2016 – 05:17 door .

Vanaf vandaag is het mogelijk om via de huisarts een recept te krijgen voor het abortusmiddel Sanmedabon, zo meldt de Nationale Zorggids. Eerder moest je eerst langs een abortuskliniek of een ziekenhuis om aan de abortuspil te komen. Met het recept van de huisarts kan je het middel zelf bij de apotheek ophalen. Sanmedabon zorgt ervoor dat een zwangerschap tussen de zes en acht weken wordt afgebroken en wordt ook wel een overtijdbehandeling genoemd.

Laboratorium

 

Vertrouwd

Minister Schippers van Volksgezondheid wil graag dat artsen voorschriften ontwikkelen zodat ze deze pil op een juiste manier kunnen voorschrijven. De minister vind “het een goed idee als huisartsen een rol gaan spelen bij abortus” vanwege de vertrouwensrol die ze vaak vervullen, aldus de Nationale Zorggids.

 

Artsenkoepel KNMG

De artsenkoepel KNMG pleit ook voor een rol van huisartsen bij abortus. Vrouwen komen in eerste instantie vaak al bij de huisarts als ze ongewenst zwanger zijn. Als  vrouwen ook voor de overtijdbehandeling bij de huisarts terecht kunnen zijn ze extra geholpen omdat ze dan niet naar een abortuskliniek of ziekenhuis hoeven. Een huisarts moet de behandeling wel uit willen voeren en een echo uit kunnen maken om te kunnen bepalen hoe ver de zwangerschap gevorderd is, stelt de Nationale Zorggids.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344