Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ouderen stappen over voor vrije zorgkeuze

Laatste update op 5 januari 2017 – 01:23 door .

Uit onderzoek van ANBO blijkt dat een groot deel van de ouderen van plan is om over te stappen van zorgverzekering als blijkt dat de huidige zorgverzekeraar geen contracten meer sluit met de gewenste zorgaanbieders. De vrije zorgkeuze is onder zo’n 50% van de ouderen de voornaamste reden om over te stappen. Een groep die 36% vertegenwoordigt vindt de hoogte van de premie reden om over te stappen.

 

Lastige keuze

Het kiezen van een zorgverzekering is dit jaar erg lastig. Door de komst van de budgetpolis is het keuzeaanbod groot en de vrije keuze wordt beperkter. Het blijkt dat ouderen het belangrijk vinden om zelf een zorgaanbieder te kunnen kiezen. Uit het onderzoek blijkt dat 85% van de ouderen waarde hecht aan welke zorgverlener zal worden ingeschakeld voor een consult. Kan dit niet bij een zorgverlener binnen de voorkeur, dan is dit onder ouderen een doorslaggevend argument om over te stappen van zorgverzekeraar. Ruim 30% heeft aangegeven dit absoluut te doen, ruim de helft zou het overwegen.

 

Verzekeraars geven onvoldoende informatie

Zorgverzekeraars geven onvoldoende duidelijkheid over het vergoeden van de zorg die wordt verstrekt door zorgverleners waar ouderen de voorkeur aan geven. Ook dit blijkt uit het ANBO-onderzoek. Maar liefst 55% van de ouderen geeft aan dat ze hier geen informatie over hebben ontvangen.

Opvallend is dat nu juist de ouderen in beweging komen voor het overstappen, gezien ze doorgaans honkvast te noemen zijn. Bijna 75% is nooit gewisseld van zorgverzekeraar.

Weigering

Onder de ouderen laat 15% weten niet te durven overstappen door de mogelijke weigering van de zorgverzekeraar tot het toelaten van de aanvullende verzekeringen. Dit zou zowel door leeftijd zijn als hoge zorgkosten die komen kijken bij een bepaalde chronische aandoening. Niemand mag geweigerd worden voor de basisverzekering, maar dit geldt niet voor aanvullende verzekeringen.

Intussen zijn alle premies voor 2015 bekend. Wil jij weten wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is? Vergelijk je zorgverzekering op ZorgKiezer.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344