Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Overvallen door je ziekenhuisrekening

Laatste update op 15 mei 2018 – 11:29 door .

Een groot aantal ziekenhuisbezoeken kunnen vaak gratis en voor niks bij de huisartsenpost. Vaak gaat men naar de spoedeisende hulp, terwijl je ook makkelijk terecht kunt bij de huisartsenpost. Je zou denken dat dit niet zo erg is, want op de spoedeisende hulp word je immers toch ook geholpen? Er is echter een groot verschil tussen deze twee.


ziekenhuisrekening

Eigen risico

Op de zorg van de huisarts is het eigen risico niet van toepassing. Als je wordt geholpen door de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gaat dat áf van je eigen risico. Op de deze afdeling wordt specialistische zorg verleend, die daardoor een stuk duurder is. Met het gevolg dat er na je bezoekje aan het ziekenhuis een torenhoge rekening op de mat kan vallen. Daar heeft niemand trek in.

 

Patiënten worden slecht geïnformeerd

Van iedereen die op de spoedeisende hulp binnenkomt, heeft ongeveer één derde geen doorverwijzing. Een groot deel daarvan had ook op een huisartsenpost behandeld kunnen worden, maar liefst de helft. Als een huisarts niet aanwezig is worden mensen vaak doorgestuurd naar de spoedeisende hulp, zónder dat zij weten dat ze een hoge ziekenhuisrekening toe kunnen krijgen. Het minimale eigen risico in 2015 komt neer op 375 euro. Daarnaast zijn er veel mensen die kiezen voor het maximale vrijwillig eigen risico, 875 euro. Dit bedrag vliegt er makkelijk doorheen als je een paar keer binnenkomt bij de spoedeisende hulp.

Samenwerking

Op sommige locaties is het al een stuk beter geregeld. Hier vallen de huisarts en de spoedeisende hulp van een ziekenhuis namelijk onder één dak. Op deze locaties worden patiënten die ook bij de huisarts behandeld zouden kunnen worden doorgestuurd vanuit de spoedeisende hulp. Dit soort samenwerking zou in alle regio’s moeten worden ingezet. Daar komt bij dat patiënten grondiger moet worden ingelicht over de forse kostenverschillen. Momenteel wordt bekeken de optie er is om bezoekers van de spoedeisende hulp voor een huisartsentarief te helpen.

Voor 2015 is het eigen risico weer gestegen van 360 naar 375. In de loop van november maakt jouw zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van ZorgKiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344