Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Patiënten overvallen door hogere zorgrekening

Laatste update op 18 oktober 2021 – 15:37 door Daan.

Patiënten moeten soms flink meer betalen voor hun zorg dan ze hadden verwacht. In 2013 waren dit maar liefst één op de negen verzekerden. Deze resultaten kwamen woensdag voort uit een onderzoek van de patiëntenorganisatie NPCF, het Landelijk Platform GGz en Ieder(in).

zorgrekening

 

Meer duidelijkheid nodig

Eén derde van de verzekerden moest de volledige zorgrekening betalen terwijl ze daar niet op hadden gerekend. Eén vijfde draaide op voor de helft van de kosten. Wilde of konden zij dit niet betalen, dan moesten ze overstappen naar een andere behandelaar. De patiëntenorganisaties pleiten ervoor dat zorgverzekeraars duidelijk moeten zijn over met welke zorgverleners ze wel of geen contract hebben. Zo wordt het voor patiënten duidelijker wat er wel en niet wordt vergoed.

 

Neem tijd om te kiezen

“Verzekerden zoeken die informatie wel, maar kunnen die vaak niet vinden. Meer dan 60 procent van de mensen had eind 2013 nog geen informatie van zijn zorgverzekeraar over welke zorgverleners wel en niet waren gecontracteerd voor 2014.”

De verzekerden krijgen het advies om zorgvuldig uit te zoeken welke polis het beste bij ze past. De patiëntenorganisaties stellen: “Een goedkope polis met een hoog eigen risico kan financieel aantrekkelijk lijken, maar wordt een molensteen om je nek als je ineens toch bent aangewezen op dure zorg. Want dan moet alsnog worden betaald voor zorg die niet is ingekocht.”

 

Wil je weten welke polis het beste bij je past? Als de nieuwe premies bekend zijn gemaakt kun je je voorkeur doorgeven op www.Zorgkiezer.nl. Zo weet je razendsnel wat voor polis jij nodig hebt. Ook kun je zorgverzekeringen vergelijken met anderen, zodat je meteen de goedkoopste in handen hebt. Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer de premies bekend worden? Schrijf je in voor onze Premie-Alert!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344