Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

PvdA en VVD: Maak falende artsen openbaar

Zorginstellingen zouden een centraal bestand moeten opzetten voor klachten en schorsingen als resultaat van falende artsen. Dit bestand zou toegankelijk zijn voor (potentiele) patiënten. Lea Bouwmeester, PvdA-Kamerlid, zal tijdens overleg in de Tweede Kamer vandaag Edith Schippers aanspreken over dit idee. Bouwmeester streeft ernaar patiënten meer inzicht te bieden in de prestaties en misstappen van artsen en zorginstellingen.

falende artsen

Bouwmeester: “Patiënten hebben het recht om te weten met welke dokter zij te maken hebben. Die informatie moet beschikbaar zijn voor iedereen. Die gegevens zijn er en zijn openbaar. Het probleem is dat ze versplinterd bij verschillende instanties liggen en daarom niet toegankelijk zijn”

Hierom vraagt Bouwmeester de inspectie voor de Gezondheidszorg, afgekort IGZ, of zij deze gegevens zullen verzamelen en op een gestructureerde manier aanbieden aan geïnteresseerden.

 

Ziekenhuisbestuurders in de fout

Kamerlid Jeroen van Wijngaarden stelt dat ook falende ziekenhuisbestuurders zouden moeten worden aangepakt. “Als patiënt moet je er op kunnen vertrouwen dat naast de arts die je behandelt, ook de bestuurder van de zorginstelling waar je wordt behandeld zich ervan bewust is dat hij net zo goed verantwoordelijk is voor jouw veiligheid en de kwaliteit van je behandeling.

 

Van Wijngaarden wil tegengaan dat bestuurders onder wiens leiding medische misstappen zijn gemaakt, niet gemakkelijk ergens anders kunnen werken. Hij vertelt: “Voor patiënten en verzekeraars is het belangrijk dat zij straks ook zelf kunnen opzoeken of niet alleen de arts die je behandelt maar ook de bestuurder die verantwoordelijk is voldoet aan de kwaliteitseisen die we stellen”.

 

In november en december is er weer de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344