Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Regeerakkoord: Volledig vrije zorgkeus alleen in aanvullende verzekering

De restitutiepolis, waarmee de zorgconsument volledig vrije keuze heeft naar welk ziekenhuis hij gaat en waar hij zorg consumeert, gaat naar de aanvullende verzekering. Wie dus zelf wil bepalen waar hij zorg consumeert, zal daar vanaf zorgstelsel 2014 dus zelf extra voor moeten betalen. Dat staat in het regeerakkoord wat vandaag gepresenteerd is door Mark Rutte en Diederik Samsom.

In het regeerakkoord staat te lezen dat ‘Concentratie van voorzieningen zorgt vaak voor een hogere kwaliteit tegen lagere kosten’. Met andere woorden doordat verzekeraars selectiever kiezen voor bepaalde ziekenhuizen bij bepaalde behandelingen, kunnen ze de zorg beter en goedkoper maken.  In de basisverzekering is dus alleen een naturapolis beschikbaar.

Natura zorgverzekering
Met een natura zorgverzekering kan je kiezen uit de zorgaanbieders waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Je hebt dan geen vrije zorgkeuze. Een voordeel van de natura polis is dat de kosten meteen wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Je hoeft dus niet eerst zelf iets voor te schieten. Wil je toch naar een zorgaanbieder gaan waarmee jouw zorgverzekeraar geen contract heeft, dan is dat mogelijk. Het kan dan wel voorkomen dat niet alle kosten door de zorgverzekeraar worden vergoed. Een ander voordeel van de natura zorgverzekering  is dat de maandelijkse premie vaak lager is.

Restitutie zorgverzekering
Met een restitutie zorgverzekering mag je zelf kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat. Je hebt dan volledige keuzevrijheid. In veel gevallen moet je dan wel eerst de kosten voorschieten en deze declareren bij je zorgverzekeraar. Een voordeel is dat je niet beperkt bent tot een bepaald aantal zorgaanbieders.

Laatste update op 30 oktober 2012 – 00:25 door Wim Vis.

Reactie op “Regeerakkoord: Volledig vrije zorgkeus alleen in aanvullende verzekering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344