Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Sterftecijfers verplicht bekendmaken

Laatste update op 12 juni 2013 – 11:15 door Claire Langenhoff.

Alle ziekenhuizen moeten hun sterftecijfers openbaar gaan maken. Dat vindt minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Zij heeft de Tweede Kamer gemeld dat zij Nederlandse Zorgautoriteit gaat vragen om hierover regels op te stellen. 

Transparante zorg verplicht

Op dit moment maken veel ziekenhuizen al de sterftecijfers bekend, maar nog lang niet alle ziekenhuizen doen dit. Schippers vindt dat het tijd is dat alle ziekenhuizen deze cijfers openbaar gaan maken. “De kwaliteit van de geleverde zorg moet transparant zijn voor de patiënt. Het is niet meer acceptabel dat ziekenhuizen niet open zijn over hun cijfers”, aldus Schippers. Zo’n 25 ziekenhuizen brengen geen informatie over de sterftecijfers naar buiten, omdat deze ziekenhuizen een onvolledige registratie hebben. Schippers vindt dit onacceptabel en  wilt daarom regels laten opstellen waarbij de publicatie van de sterftecijfers verplicht wordt.

Controle door IGZ

In een brief aan de Tweede Kamer staat dat Schippers de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat laten optreden tegen ziekenhuizen, die aan het eind van het jaar nog geen erkend veiligheidsmanagementsysteem hebben. Op dit moment hebben 81 van de 93 ziekenhuizen dit systeem. Eerder kondigde zij ook al aan dat de IGZ vaker onaangekondigde inspecties gaat verrichten en dat er een zorgloket komt voor mensen met een klacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344