Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Tandartstarieven 2012 omhoog met 9,6 procent

Tandartsen en mondhygienisten hebben van minister Schippers de laatste waarschuwing gekregen. Vanaf 1 januari 2012 mogen tandartsen zelf de prijzen bepalen voor de behandelingen. Hierdoor zijn de tandartstarieven veel meer gestegen dan in 2011.

In voorgaande jaren moesten tandartsen zich houden aan maximumprijzen, maar met ingang van dit drie jarige experiment mogen tandartsen voor het eerst zelf de tandartstarieven bepalen. Dit experiment is bedoeld om patiënten meer keuze te geven en de kwaliteit en concurrentie bij tandartsen te verhogen.

Tandartstarieven 2012

Door de flinke prijsstijging bij tandartsen, overweegt minister Schippers het experiment vroegtijdig te stoppen. Het experiment blijft nog doorlopen tot het najaar, omdat er nu slechts informatie van drie maanden bekend is van de tandartsen.

De tandartstarieven in 2012 zijn gemiddeld met 6,1 procent gestegen. Met de inflatiecorrectie meegerekend zijn de tandartstarieven met 9,6 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit. Het tandartstarief voor het vullen van een gaatje is met meer dan 10 procent gestegen en ook het trekken van een kies is een stuk duurder geworden.

Van tandarts overstappen

Het aantal mensen dat overstapt naar een andere tandarts is niet heel hoog. één op de twintig mensen wil overstappen naar een andere tandarts. Het kan voordelig zijn om naar een andere tandartspraktijk te gaan. De tandartstarieven verschillen veel voor dezelfde behandeling. Daarom kan iedereen de tandarts vergelijken en eventueel overstappen naar een tandarts met voordeligere tandartstarieven.

Laatste update op 11 juli 2012 – 15:13 door Wim Vis.

Reactie op “Tandartstarieven 2012 omhoog met 9,6 procent

  1. Niet alleen tandartsen, ook mondhygienisten zijn flink gestegen in prijs. Tot mijn grote verontwaardiging werd mijn vriend bijna het dúbbele berekend voor dezelfde behandeling als ik in 2011 heb gehad…. De prijzen rijzen de pan uit en zijn voor ZZP-ers en mensen met een kleine beurs niet meer te betalen. Straks lopen wij weer met een rot gebit rond, als kenmerk net als lang geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344