Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Van Boxtel: Verzekeraars hebben het niet op dure patiënten

Laatste update op 25 september 2014 – 13:34 door .

Dure patiënten liever buiten de deur

Een toenemende risicoselectie knaagt aan de solidariteit binnen ons zorgstelsel. Zorgverzekeraars houden dure patiënten liever buiten de deur. Zo verklaart Roger van Boxtel van Menzis. Door risicoselectie is het voor burgers lastiger om over te stappen naar andere verzekeraars. Zorgverzekeraars met patiënten die veel zorg behoeven moeten reserves opbouwen. Daardoor wordt de concurrentiepositie slechter voor deze sociale zorgverzekeraars.

bannertje

Van Boxtel vertelt het volgende vandaag in een interview met de Volkrant: ‘Als er niets gebeurt, komen cliënten voor gesloten zorgloketten te staan. En de zorgverzekeraar die iedereen aanneemt, krijgt bedrijfseconomische problemen.’ Van Boxtel heeft geen hoge pet op van verzekeraars die eisen stellen voor aanvullende zorgverzekeringen. Dit zou maken dat het aanvragen van de basisverzekering hoogdrempelig wordt, waar risicoselectie niet toegestaan is.

 

NZa spreekt verzekeraars toe

Zorgverzekeraars zoals Promovendum en Zekur zijn als eens toegesproken door De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zij maakten wel degelijk dat het aanvragen van de basisverzekering hoogdrempelig werd. De NZa vertelt dat 20% van de verzekeraars extra eisen stelt bij aanvullende verzekeringen. Edith Schippers, minister Volksgezondheid, verklaart dat er genoeg aanvullende zorgverzekeringen zijn zónder risicoselectie. Hierbij beroept ze zich op de zorgautoriteit. Van Boxtel vindt dat de NZa strenger moet optreden:  ‘Ze trekken wel een gele kaart, maar die rode komt niet.’ Verzekeraars zouden iedereen moeten accepteren voor de basisverzekering, maar achter de schermen wordt met geld geschoven voor het afdekken van de potentiële grote risico’s.

 

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar, net als DSW, de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344