Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Van ziekenhuis naar zorgpension

Laatste update op 21 september 2012 – 11:32 door Claire Langenhoff.

Buurtzorgpensions moeten uitkomst bieden aan patiënten die na een bezoek aan het ziekenhuis nog moeten revalideren. De buurtzorgpensions komen in de ziekenhuizen en de patiënt wordt hier behandeld op basis van een thuiszorgindicatie.

De buurtzorgpensions is een initiatief van vier particuliere investeerders. Zij hebben plannen voor een snelle uitbreiding, want zij denken dat ziekenhuizen miljoenen euro’s kunnen besparen door gebruik te maken van buurtzorgpensions. Eerder dit jaar werd het eerste pension geopend en binnen vijf jaar moeten er nog zo’n 20 tot 30 vestigingen bijkomen.

Lage kosten, korte wachtlijsten
De buurtzorgpensions geven plaats aan patiënten die anders te lang in een duur ziekenhuis bed moeten blijven liggen. Niet alleen de kosten gaan omlaag met dit initiatief, ook de wachtlijsten worden korter. Doordat patiënten sneller het ziekenhuis verlaten, komen bedden eerder vrij, waardoor de volgende patiënten sneller geholpen kunnen worden. De patiënten worden behandeld in het buurtzorgpension op basis van een thuiszorgindicatie. Voor thuiszorg wordt er vanuit de basis zorgverzekering vergoeding gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344