Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Veel verspilling van medicijnen

premie zorg

Op 23 mei werd het Landelijk Meldpunt Verspilling in de Zorg geopend. Daar zijn inmiddels meer dan 15.000 meldingen binnengekomen van verspilling, aldus minister Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn. Uit een analyse van de ministerie van Volksgezondheid blijkt dat bijna een kwart van de meldingen te maken heeft met verspilling van medicijnen.

Analyse van de meldingen

Bij het onderzoek is tien procent van de meldingen bekeken en hieruit blijkt dat er veel geklaagd wordt over het nutteloos gebruik van medicijnen. Ook wordt er bij medicijnen geklaagd dat deze niet worden hergebruikt.
De meeste meldingen worden gedaan door patiënten, veertig procent. Een kwart van de meldingen komt van zorgverleners. Het meldpunt is bedoeld om verspilling in de zorg te achterhalen en om zo een oplossing te vinden om dit tegen te gaan. Meldingen hoeven niet alleen over medicijnen te gaan, maar dit kan ook gaan over dubbel gedeclareerde nota’s, onnodige behandelingen, langdurige behandelingen of het persoonsgebonden budget.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344