Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

“Vergeten” gehandicapten vallen onder Langdurige Zorg

Laatste update op 8 oktober 2014 – 15:02 door .

Per 1 januari 2015 vallen zo’n 10.000 mensen die thuis intensieve zorg en toezicht nodig hebben onder de Wet Langdurige Zorg. Althans, als de dit zelf willen. Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, heeft dit dinsdag aan de Tweede Kamer vermeld.

zorg

Deze groep mensen betreft degenen die bijvoorbeeld kampen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Ook kunnen ze afhankelijk zijn van beademingsapparatuur. Deze mensen wonen vaak thuis, werken of hebben een dagbesteding waarbij ze constant onder toezicht staan.

Deze groep gehandicapten dreigde vergeten te worden door het overhevelen van de zorg. Als gemeenten verantwoordelijk zouden worden voor de zorg van deze groep zou deze in hun specifieke situatie te maken kunnen krijgen met “onnodige financiële en administratieve consequenties.” Van Rijn heeft hier een oplossing voor:  “In de zorg staan mensen centraal, niet de systemen. We zijn bezig met een grote hervorming van de zorg, maar ik wil dat mensen die nu al zware zorg krijgen daar zo min mogelijk van merken.”

Op 19 November moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Als je als eerste op de hoogte wilt zijn over wanneer je je zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344