Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Verwarring over wet langdurige zorg

Van de zorgprofessionals geeft maar liefst tweederde aan niet genoeg kennis te hebben van de zorgstelselwijziging die sinds 1 januari is gestart. Hierom bedacht Het Kennisplein Zorg voor Beter met een nieuw thema genaamd “Vernieuwend zorgen”. Het thema zou op een simpele manier verklaren wat alle hervorming precies inhouden. Ook beschrijft het thema wat de hervormingen tot gevolg zullen hebben voor het werk van zorgmedewerkers.

langdurige zorg

Wat houdt “Vernieuwend zorgen” in?

Volgens het kabinet zijn de hervormingen nodig om de zorgkosten laag te houden, zowel op korte als op lange termijn. Steeds meer wordt er gericht op wat mensen en hun omgeving zelf zouden kunnen en ook willen. Dit houdt voor zorgprofessional in dat er een andere zorghouding zal komen waarin de regie en zelfstandigheid van de klant naar de voorgrond wordt gehaald. Er zal minder voor de klant worden gedacht en zelfredzaamheid zal gestimuleerd worden. Het nieuwe thema Vernieuwend zorgen geeft een beschrijving van deze nieuwe houding en welke bijscholing de medewerkers nodig zouden hebben.

Jeroen Schumacher

Jeroen Schumacher, expert van het thema Vernieuwend zorgen, vertelt: ‘De hervorming van de Langdurige zorg geeft onzekerheid, zeker, maar als we het goed doen, pakken we nu eindelijk door. We hebben voorjaar 2014 gesproken met zo’n 200 medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Toen werd glashelder: medewerkers zijn al jaren toe aan een omslag.’ Op basis van deze gesprekken met zorgprofessionals heeft Vilans zes verbeteropgaven in kaart gebracht: kwaliteit van bestaan centraal stellen, zelforganisatie, meer werken in een netwerk, meer werken met technologie, meer doen met minder, en het aanleren van nieuwe vaardigheden.

 

 

Zorgmedewerker hart van transitie

Schumacher stelt verder: ‘De zorgmedewerker staat in het hart van de transitie. De hervormingen van de langdurige zorg dwingen ons om definitief tot vernieuwing en verbetering te komen. Met Vernieuwend zorgen wil Vilans ondersteunen, inspireren en leren.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344